Hírek

2013.05.21. 14:50

Nagyon jó termés ígérkezik!

Dunaújváros – Sokat ígérő a határ, a növények jól fejlődnek, és vidékünk kimaradt a viharokból, a jégesőből: szerencsére!

Pekarek János

Változatlanul reményt keltő a határ! - jelentette ki kérdésünkre kedden délután Márkli János, a Pentele Mezőgazdasági Zrt. növénytermesztési ágazatvezetője. Mégpedig nem csak saját földjeikre vonatkozóan, hanem a környékbeli táblák láttára.

A helyzet tehát nem romlott a kora májusi előrejelzésekhez képest. Sőt: a minap kapott újabb esők tovább segítették a növények fejlődését, és ugyanakkor a viharok, jégesők szerencsére elkerülték a vidéket.

Kerkuska Imre és Posch István gyomirtót tölt a permetezőgépbe (Fotó: Lázár Zsolt)

Mindennek köszönhetően kifejezetten jó termés várható, jelentette ki az ágazatvezető. Az őszi árpánál pedig kiváló terméseredmények ígérkeznek, mivel ez a növény fejlődésének legjobb szakaszaiban kapta a csapadékot. Mivel az árpa már a szemesedés időszakában van, hamarosan akár az aratása is elkezdődhet. A búzánál és az őszi káposztarepcénél az utolsó trágyázás és gyomirtás, gombaölőszeres kezelés zajlik. A kukorica egyenletesen kelt és növekszik, ezeken a táblákon is irtják a gyomot, a napraforgónál pedig kultivátoroznak: kezelik a sorközöket.

Ugyanakkor június, az aratás hónapjának közeledtével hozzákezdtek a kombájnok felkészítéséhez, a szárító előkészítéséhez, a raktárak felkészítéséhez is.

Régen volt ilyen ígéretes a határ, összegezte eddigi tapasztalatait Márkli János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!