Nagyvenyim – Baracs – Kisapostag: Gyereknappal örvendeztették meg a kicsiket és nagyokat

2017. május 23., 08:00 szerző: Horváth László
komment
Három városközeli községben is gyerekekről, családokról szólt a hétvége. Bográcsos, palacsintás hiper-szuper nap volt!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Május 20-án, szombaton 13 órától Nagyvenyimen és Baracson várták az aprónépet egy remek májusi gyereknapra. Nagyvenyimen a szokásokhoz hűen ezúttal is az iskolaudvar nyújtott otthont a felhőtlen szórakozásnak. A művelődési ház és könyvtár szervezésében igen gazdag programkínálattal örvendeztették meg az eseményre kilátogatókat.

Mazsorett csoportok bemutatója, kézműves foglalkozások, ügyességi versenyek, kalandkamion, ugrálóvár, rendőrautó bemutató és még számos kaland várta a gyerekeket közel öt órán keresztül.

Nagyvenyimen a gyerekek boldogan vettek részt az ügyességi versenyen

Nem aprózták el a gyereknapot Baracson sem, ahol falunapnak is beillő szórakozási lehetőségekkel készültek. A Faluház udvarán utoljára rendeztek községi eseményt a baracsiak, mert nemsokára ezen a helyszínen építik fel az új óvodát. A szombati összejövetel ezért egyféle búcsúprogramnak is nevezhető. Szomorúságot azonban kicsit sem lehetett érezni, mert a kitűnő hangulatról itt is bőséges programválaszték gondoskodott. A teljesség igénye nélkül felsorolva láthattunk néptáncos, énekes és tornász produkciókat a színpadon a baracsi iskolás gyerekek előadásában, modern táncokat, valamint egyéb látványosságokat meghívott műsoradóktól. A füves területen lovas és mezőgazdasági gépbemutató, tűzoltóautó mustra, fajátékos játszóház, habparti és még rengeteg kikapcsolódási lehetőség szolgálta a gyereknapi időtöltést.

Baracson nagy sikere volt a jármű bemutatónak. Szuromi Donát is boldogan mászott fel egy tűzoltó autóra Fotó: Horváth László

Az esti kínálatban pedig újra a színpadhoz csábították a résztvevőket, ahol Barkóczi Gyula, a DéliSide együttes, a Desperado együttes, a FreakEnd zenekar szórakoztatott. Végül hajnali háromig disco zárta a baracsi programokat.

Kisapostagon Szalóki Gáborné  vállalkozó és társa Juhász Zoltán éppen tíz éve rendezik a kisapostagi gyereknapot - sikerrel

A vasárnap sem múlott el rendezvény nélkül. Kisapostagon a Halászkert kocsma udvarán hagyományosan tartották a gyereknapi kavalkádot. Az ingyenes szórakozási lehetőségek között megtalálhattuk az ugrálóvárat, pónilovaglást, játszóházat, légvárat, rajz- és darst, valamint csocsó versenyt, és nem utolsósorban a helyi evangélikus hittanos diákok templomban előadott sünmeséjét.

A szervezők ételről, italról is gondoskodtak. Ingyen járt a palacsinta, az üdítő és egy tál csirkeragu leves, melyet a kert tulajdonos társa Juhász Zoltán saját maga főzött. A gyereknap kitalálója és fő rendezője Szalóki Gáborné lapunk munkatársának a helyszínen elmondta, jubileumi gyereknap is lehetne a mostani, hiszen tíz évvel ezelőtt hirdették meg először.

Az idén már rengeteg segítséget kaptak az önkormányzattól, a Dunaferr Ifjúsági Szervezettől és számos helyi vállalkozótól, magánembertől. Az éjszakai vihar elvonultával semmi nem akadályozta a kitűnő hangulatot a kisapostagi gyereknapon.

Horváth László

2017. május 23., 08:00 szerző: Horváth László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...