Hírek

2017.07.20. 17:25

Hetvenéves jubileumot ünnepelnek Nagyvenyimen

Grandiózus programok a falualapítás jubileumán: 70 éve önálló település Nagyvenyim. Színes, szórakoztató műsorkínálattal várják több helyszínen is a jeles évfordulón részt vevő vendégeket augusztus 4-én és 5-én.

Horváth László

Augusztus 4-én, pénteken 17.30 órai kezdettel kiállításokon ismerhetjük meg a település önállóvá válása óta eltelt idő kiragadott pillanatait, Kocsis Szloboda Teréz festőművész, valamint civil szervezetek, alkotók és gyerekrajzosok munkáit. A tárlatoknak az iskola és a Palágyi József Művelődési Ház termei adnak otthont. 19.30-tól a ligetben felállított színpadon néptáncos összeállítás, Midnight Express koncert szórakoztatja a közönséget, és 22 órától utcabál zárja a pénteki programokat.

Tavaly mákófalvi táncosok kalotaszegi csárdást és legényest hoztak ajándékba

Augusztus 5-én, szombaton reggel 7 órától az altomünsteri fúvósok ébresztik Nagyvenyim lakóit - a hagyományos bajor menetzenére a helyi mazsorettcsoport mutatja be koreográfiáját az érdeklődőknek.

A falunap ünnepi, nagy rendezvényének, a képviselő-testületi ülésnek az iskola tornaterme lesz a helyszíne augusztus 5-én reggel 9 órától, ahol hivatalosan is köszöntik az önállóvá válásának hetvenedik évfordulóját ünneplő települést. Majd a hivatal melletti Altomünster parknál a mesterségek fájának felállítása, felavatása és kulturális betétműsor ad méltó keretet az ünnepi pillanatoknak.

Borsányi Vanessza vonatoztatta egy színpadi produkció után a remek hangulatú közönséget a múlt nyári falunapon

A műsor további részében a ligetben folytatódik a falunapi program egészen éjszakába nyúlóan. Jó ebédhez szól a nóta kezdi a színpadi kínálatot, majd a délutáni folytatásban mulatós slágerek az MC Hawer és a Tekknő előadásában, mazsorett-bemutató, szórakoztató foglalkozások gyermekeknek és felnőtteknek, köztük Piszi tánc, Orosz György humorista, a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, Auth Csilla és az Irigy Hónaljmirigy show-ja szórakoztatja a liget közönségét. 18.15-kor ismét ünnepi pillanatoknak lehetünk tanúi: Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere mond köszöntőt a liget színpadán a község önállóvá válásának 70. évfordulója alkalmából. A hivatalos mozzanatok után ismét a szórakoztató produkciók kapnak főszerepet. A község testvértelepülése, Altomünster ad műsort. Ezt követi az LGT emlékzenekar koncertje, majd 21.30-tól tűzijáték, Old Boys koncert, s éjféltől utcabál zárja a programot.

Az ünnepi napok alatt még számos szórakozási lehetőség várja a falunapra kilátogatókat, amelyről a közzé tett plakátokon és a település internetes oldalain tájékozódhatnak részletesebben az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!