Hírek

2017.06.18. 10:13

Nagyvenyim – Mezőfalva: Vidéken is ballagással búcsúztak a nyolcadikosok

Nagyvenyimen huszonnyolc, Mezőfalván negyvenhét diák vállára kötöttek tarisznyát a városközeli települések hétvégi általános iskolai ballagásain – szép emlékeket és életre szóló tudást vittek magukkal.

Horváth László

Június 16-án, pénteken 16 órai kezdettel a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermébe várták a szülők, nagyszülők, barátok sokaságát, hogy ünnepélyes keretek között búcsúztassák a végzős tanulókat.

Nagyvenyimen Baranyai Kata, Varga Nóra, Petrányi Bálint és hátul Barna Lujza kitűnő és kiemelkedő tanulmányi eredményért vehetett át jutalmat a ballagási ünnepségen

A sokéves hagyomány példáján ezúttal is rendhagyó osztályfőnöki órával kezdődött az események sora. Becze Gábor a ballagók osztályfőnöke még egy utolsó eligazítást tartott, majd kezdetét vette a 2017. évi ballagási ceremónia. A termeket körbejárva vonultak a nyolcadikosok a feldíszített tornaterembe, ahol iskolatársak, nevelők, családtagok előtt intettek búcsút az általános iskolai éveknek.

Becze Gábor osztályfőnök vezetésével Nagyvenyimen huszonnyolc végzős ballagott pénteken


Mezőfalván az utolsó csengetés előtt az intézmény vezetői kívántak jó utat az osztályokban. Utána az iskola udvaron sorakoztak fel a ballagó osztályok. A helyi szokások szerint átadták a tablókat, majd meghallgatták a hetedikesek és Jaksics Erzsébet köszöntő beszédét. A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítványtól „Iskolánk Büszkesége" kitüntető címet Hajnal Marcell, „Az év diákja" elismerést Gárdonyi Réka érdemelte ki.

Mezőfalván két osztály, összesen negyvenhét fővel intett búcsút az általános iskolai éveknek. Elöl a 8. a, középen Sótiné Papp Elvíra osztályfőnök
Fotó: Horváth László


Az iskola vezetésétől Útravaló mosolydíjat kapott Oláh Réka és Vass Virág. Jó tanuló, jó közösségi tevékenységért elismerést vehetett át Farkas Réka, Pintér Dzsenifer, Szekeres Brigitta, Takács Balázs, Sümegi Dániel, Rabi Dániel, Puskás Dorina, Keresztes Péter, Matlag Karina, Cserni Brigitta, Léhner Balázs. Végül Sümeginé Vörös Hajnalkának, Vassné Hegedűs Szilviának és Matlag Nikolettának Koppányi Péter a szülői munkaközösség elnöke köszönte meg az áldozatos munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!