Hírek

2017.08.04. 18:30

Falutörténeti kiállítás és más jubileumi csodák Nagyvenyim ünnepségén

NAGYVENYIM Már a pénteki kiállítás és falunapi megnyitó ünnepségen zsúfolásig megtelt a Kossuth iskola tornaterme vendégekkel. A nagy érdeklődés jelzésértékű: fontos a nagyvenyimieknek és partnereiknek, barátaiknak ez az ünnep.

Körmendi Erzsébet

Nagyvenyim idén ünnepli önállóvá válásának hetvenedik évfordulóját. Ezért különleges az idei falunap, amelynek - a polgármester asszony, Vargáné Kaiser Katalin szavaival élve - nulladik napján, tegnap késő délután kiállításokkal startolt el a programdömping.

Dr. Galambos Dénes (j) országgyűlési képviselő (aki „civilben" Nagyvenyim lakója) köszöntötte a falunapi vendégeket, a kiállítás-megnyitón résztvevőket
Fotó: Zsedrovits Enikő

Mogyorós Mária, a művelődési ház vezetője köszöntötte a vendégeket, köztük Anton Kerlét, Altomünster polgármesterét, Konrád Wagnert, a bajort partnertelepülés korábbi elöljáróját, Fekete PP Jánost, a község díszpolgárát, az erdélyi partnerkapcsolat megalapozóját, Wolfgang Grimmet, az altomünsteri partnerkapcsolati bizottság elnökét, dr. Galambost Dénest, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselőjét, akinek Nagyvenyim az otthona, valamint a település jelenlegi és korábbi vezetőit. Elmondta: két helyszínen várják a tárlatnézőket a mai napon is.

Hogyan is volt egykor? Erre a kérdésre is választ kaphatunk a kiállításon
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az iskola aulájában a Főnix, valamint a Nagyvenyimi Foltvarró Klub munkái teszik gyönyörűvé a bejáratot, a klubteremben helyi alkotók, Vidáné Májer Márta és Vészity Margó keramikusok, valamint Hujber Lajos fa- és bőrtárgykészítő munkáit láthatjuk. A település 70 évét bemutató jubileumi tárlat szegélyezi a tornatermet, a ma reggeli ünnepi képviselő-testületi ülés helyszínét. A Palágyi József Könyvtár földszintjén a helyi festőművész, Kocsisné Szloboda Teréz képeit tekinthetik meg, az emeleten pedig az Arany évfordulóra készített rajzokból nyílt tárlat. Vargáné Kaiser Katalin polgármester köszöntötte a megnyitón résztvevőket, és azt kívánta: érezze magát mindenki nagyon jól a jubileumi falunapon.

Gisela és Zigi Bradl szolgált kiváló bajor muzsikával a tegnapi megnyitón. A fotó hátterében Franz Göttler 
Fotó: Zsedrovits Enikő


Zigi és Gisella Bradl hangszeres produkciója, a dachaui táncosok és a Fontana Női Kar alapozta meg a jó hangulatot, az esti Kárpát-medencei barangoláshoz, amelynek helyszíne már a liget volt. A Nagyvenyimi Táncegyüttes nyitotta meg a táncot a színpadon. Műsoruk után a Didnight Express szórakoztatott az utcabálig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!