Hírek

2017.08.14. 17:21

Nagyvenyimért és a köz szolgálatáért díjakat is kiosztották Nagyvenyimen

A díszpolgári címen kívül - amelyről hétfői lapszámunkban olvashattak - más elismeréseket is átadtak a község falunapi rendezvényén.

Körmendi Erzsébet

Nagyvenyimért díjra érdemesítette a képviselő-testület Sóti Istvánnét, aki éppen egyidős a község önállóvá válásával. Három fia, négy unokája van. Iskoláit is itt végezte. Dolgozott az AFIT-nál és a Volánnál mint kalauz, ezért szinte mindenkit jól ismer.

Az Aranydaru Nyugdíjas Klubnak 19 éve tagja. Első időtől fogva ő a kirándulás-felelős, mindenki megelégedésére. Nagyon jó kapcsolatot ápol a község, illetve a klub minden tagjával. Rendszeres és aktív résztvevője rendezvényeiknek. Megbízható, jó hangulatteremtő egyéniség.

Nagyvenyim Köz-szolgálatáért elismerést vehetett át Batha Józsefné, Bozai Józsefné, Czékman Lászlóné, Kiss Péter. Batha Józsefné közel negyven évet töltött el a pedagóguspályán, ennek nagy részét a nagyvenyimi általános iskolában. Az itt töltött években meghatározó személyisége lett az iskolának, generációkat oktatott és nevelt. Munkáját mindig a választott hivatása iránti szeretet, valamint a pedagógiai munka iránti igényesség határozta meg. Eredményességében döntő szerepet játszott megalapozott szakmai tudása, elszántsága.

A díjátadás után Czékman Lászlóné, Bozai Józsefné, Batha Józsefné, Kiss Péter, Sóti Istvánné Fotó: ZsE

Bozai Józsefné 29 éve elismert szakácsnője az óvodának. Munkaszerető, lelkiismeretes odaadó ember, kolléga és munkatárs. Szerény, csendes, megbízható szakember. Munkáját mindig teljes odaadással végzi, fontos számára a gyermeki étkeztetés minőségi megvalósítása. Mindig arra törekedett, hogy a gyerekek étkezése változatos, ízletes és megfelelő mennyiségű legyen. Fontos számára az egészséges táplálkozás, nem sajnálta az időt a korszerű reformtáplálkozással való megismerkedésre, nyitott az újítások iránt. A közösségi rendezvényekbe aktívan, odaadóan bekapcsolódik, ötleteivel erősíti a program sikerességét.

Czékman Lászlóné 23 éve a nagyvenyimi Nefelejcs óvoda meghatározó tagja. Munkáját tisztesség, igényesség, és becsületesség jellemezte. Tevékenységével folyamatosan segítette az óvónők munkáját a mindennapos nevelőmunkában. Mindent megtett annak érdekében, hogy úgy érezzék magukat a kis óvodások, mintha odahaza lennének. Igyekezett számon tartani mindent, a legjobb tudása szerint dolgozott: takarított, reggelit, ebédet osztott a gyerekeknek, ha kellett könnyeket törölt, dajkált, simogatott, dicsért, mindenben segített a gyerekeknek. Mindig arra törekedett, hogy jó kapcsolatot alakítson ki munkatársakkal, óvónőkkel, dajkákkal, szülőkkel, gyermekekkel egyaránt. Lelkiismeretes munkája, türelme, az óvodás gyerekek iránt tanúsított dajkai szeretete, gondoskodása példaértékű.

Kiss Péter pedagógiai pályafutását 1981-ben kezdte meg a nagyvenyimi iskolában. Földrajz-biológia és technika tantárgyak oktatásában jeleskedett. Széles látókörét, nagy lexikális tudását minden eszközzel igyekezett átadni a tanuló ifjúságnak. Ennek egyik sajátos formája, az általa elvárt "országtérképek", amelyekkel segítette a tájékozódást és az ismeretek bővítését országról-világról. Osztályfőnöki munkáját nagy odaadással, de szigorú szabályok mentén végezte. Környezetismereti, környezetvédelmi, elsősegélynyújtó-versenyekre hosszú időn át készítette fel tanítványait, akik e területen jelentős eredményekkel büszkélkedhettek. Kiemelkedő szakterülete, mondhatni, szíve csücske azonban, a polgárvédelem, ahol az elmúlt harminc évben rendszeresen kimagasló eredményeket ért el tanítványaival. Pedagógiai munkáját alaposság, tervszerűség, a természet őszinte tisztelete jellemezte. Rendkívül szerény és csendes, tréfás megjegyzései az elmúlt évtizedek alatt mégis szállóigévé váltak nemcsak az iskolában, de talán az egész településen. Munkáját a választott hivatása iránti szeretet és alázat, a gyerekek tisztelete, valamint a pedagógiai munka iránti igényesség határozta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!