Hírek

2016.05.08. 10:45

Nagyvenyimi pünkösdi dalostalálkozó: tizenharmadik alkalommal találkoztak

Több szempontból is különlegesre sikerült a nagyvenyimi Pünkösdi Dalostalálkozó. Tizennégy fellépő együttes, kétszázhetven szereplőjével rekordot döntött az idei rendezvény. Voltak csapatok, melyek először képviseltették magukat, és méltó keretek között búcsúztatták a nem rég leköszönt nagyvenyimi nyugdíjas vezetőt Juhászné Vedres Marikát.

Horváth László

Lassan bővíteni kell a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermét, ha rendszeresen ilyen nagy létszámú és nívós eseményeknek ad otthont. A nyugdíjas klubok hagyományos Pünkösdi Dalostalálkozóján bizony keresve sem találtunk volna szabad helyet. A majd háromszáz résztvevő előtt köszöntőt mondó Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő ki is emelte: Már térségi szintet meghaladó, országrészeket összekötő eseménnyé fejlődött a rendezvény. A megszokott forgatókönyv szerint ezúttal is a Pálhalmai BV Mélykúti Kodály Kórusának ajándék műsorával indult a programok sora, akik harmadszor énekeltek nagyközönség előtt. Utána sorban a meghívott kórusok, köztük régi és új fellépők, mint például az Esthajnal Nyugdíjas Klub Lepsényből. Hallhattunk a repertoárokban nagyon különleges előadást is a ráckeresztúri Bor-Ászok Dalárda tolmácsolásában, és számos kisérettel, vagy éppen kiséret nélkül előadott összeállítást. A produkciókat követően szakmai zsűri értékelt. Vakler Anna a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének oktatója kihangsúlyozta – a zene a dal mindenkié. A dalos találkozók feladata és üzenete, hogy megőrizzék, tovább adják unokáinknak a magyar népdalvilág örökségét, értékeit.

A Nagyvenyimi Művelődési Ház és a helyi Aranydaru Nyugdíjas Klub szervezésében létrejött rendezvény ünnepet varázsolt sokunk számára szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!