Hírek

2013.06.26. 18:00

Napközis tábor Nagyvenyimen: csupa vidámság

Nagyvenyim - Akár jubileuminak is nevezhetnénk a Kossuth Lajos Általános Iskola idén nyári napközis táborát, ugyanis ez a mostani alkalom már a tizedik.

Körmendi Erzsébet

A tanévnek lassan két hete vége, a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarát mégis gyermekek hada népesíti be most is. Az intézmény pedagógusai ugyanis napközis tábort szerveztek a nebulóknak idén nyárra is, hogy a szülőknek legalább egy kis időre megoldják a gyermek nyári elhelyezésének gondját. Nem utolsó szempont az sem, hogy a napközis tábor nagyon népszerű volt a gyerekek körében az elmúlt években is, mert a tanárok igyekeztek kellemes és szórakoztató programokkal lekötni a diákok figyelmét.

A jelenlegi hatvanas létszám rekordnak számít a nagyvenyimi táborban (Fotó: az iskola)

Szándékosan nem mondjuk - mint például a városban -, hogy alsó tagozatosokkal foglalkoznak. A nagyvenyimi tábort ugyanis a felsősök is szívesen látogatják, nemcsak a kicsik. Továbbá olyan szempontból is nyitott a rendezvény, hogy más iskolákba járó általános iskolás korú tanulókat is szívesen fogadnak, tudtuk meg Kundra Lászlóné igazgatótól.

A tábor a múlt héten kezdődött, és kiderült, hogy a jelenlegi hatvanas létszám rekordnak számít - ilyen sokan még nem múlatták a vakáció első heteit a Kossuth udvarán, mint most... A pedagógusok úgynevezett projektekben gondolkodnak, és négy fő csapásirányt határoztak meg, kétnapos váltásokkal. Ennek szellemében uszodai foglalkozások, érdekes kézműveskedés mellett Magyarországgal és a kalózok  világával foglalkoznak a gyerekek. Ám az utóbbi két témakörnél sem a tanulás a vezérlő elv, hanem a hazánkkal és a kalózokkal összefüggő  játék és kikapcsolódás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!