Hírek

2013.10.11. 15:45

Negyedszázados nevelő munkáért

Dunaújváros - Nem szokványos tantestületi ülést tartottak pénteken délelőtt a Dunaferr iskolában. Az intézmény kilenc tanára vehetett át elismerést.

Gallai Péter

Az Emberi Erőforrások Minisztere által adományozható Pedagógus Szolgálati Emlékérmet Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, valamint Csapó Gábor, a Dunaferr iskola igazgatója adta át az ünnepi tantestületi ülés keretében.

Zemankó Zoltán az iskola oktatási igazgatóhelyettese (jobb szélen) és Cserna Gábor polgármester mellett a kitüntetett pedagógusok (Fotó: Dunaferr iskola)

Ez az elismerés azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak, valamint főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább huszonöt esztendőn keresztül a gyermekek oktatása és nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek ezen idő alatt. A kitüntetett az adományozást igazoló okiratot, és ezen felül egy emlékérmet is kap. Utóbbi bronzból készült vertérem, amely Fritz Mihály szobrászművész keze munkáját dicséri.

Elismerésben részesült pénteken a Dunaferr iskola nyugdíjas kollégái közül: Dr. Kántor Károly, Szabó Sándor, Tordai László, Endl Károlyné, Öhl János, Szabó János, Kósa Mihály, Szatmári László, valamint Garbacz Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!