Hírek

2016.11.18. 13:45

Negyven éve ballagtak el- Az egykori rudasos diákok találkoztak és felidézték az emlékeket

Dunaújváros - A negyvenéves találkozón részt vettek olyanok is, akik négy évtizeddel ezelőtt látták utoljára egymást...

Körmendi Erzsébet

Öregdiákok beszélgetése és múltidézése töltötte be egy héttel ezelőtt, szombaton délután a Rudas szakközépiskola épületét. Az intézmény negyven évvel ezelőtti végzősei jöttek össze találkozóra, múltidézésre.

Érdekességként említi az összejövetel főszervezője, Szabóné Lőrincz Ilona, hogy az osztályuk az egykori Münnich gimnáziumban járta az első három évet, és az utolsóban, a ballagás évében kerültek át az akkor átadott Rudasba, amelynek ilyen formán ők voltak az első érettségiző évfolyama. Szilasi Jánosné volt az első osztályfőnökük, majd Kondor László fogta össze a csapatot, ám a végén pedig Szántó Vilmosné vette át őket osztályfőnökként, egyengette az útjukat és kísérte őket az utolsó, ünnepélyes középiskolás útjukon is.

Az érettségi előtt készült tablókép tanúsága szerint harminckét diákja volt az osztálynak, államigazgatás és ügyvitel szakon végeztek, hárman már sajnos nem élnek közülük - rájuk is emlékeztek az osztálytársak múlt szombaton. A negyvenéves találkozón huszonhárman vettek részt, a tanárok közül pedig Szilasi Jánosnénak és Szántó Vilmosnénak örülhettek. Ellátogattak az egykori iskolába, néhol könnyes szemmel idézték az emlékeket, és megbeszélték: nem várják meg a következő jubileumi évet, ezentúl gyakrabban találkoznak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!