Hírek

2017.06.01. 17:25

Nehéz kutató-mentők

DUNAÚJVÁROS /HAJDÚSZOBOSZLÓ Az ENSZ Nemzetközi Kutatás és Mentési Tanácsadó Csoport (INSARAG) minősítését a HUNOR hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezet dunaújvárosi tagjai öt évvel ezelőtt végezték el.

Balla Tibor

Orosz Csaba alezredes, tűzoltóparancsnok elmondta, öt év felkészüléssel a hátuk mögött indultak az újabb minősítésre a dunaújvárosiak a közelmúltban. Az alegységek egy részénél éles bevetés és nemzetközi gyakorlatok is szerepeltek ebben az időszakban.

Az öttagú dunaújvárosi egységből Orosz Csaba alezredes és Bauer Ákos hadnagy vett részt a gyakorlaton Fotó: amatőr

Hajdúszoboszlón, a romvárosban nagyon érdekes feladatokat kellett végrehajtaniuk. Orosz Csaba csapata egy olyan feladatot kapott, hogy egy nőt láttak beszorulva egy öttonnás és egy kéttonnás betontömb alá. Ezeket kellett kéziszerszámokkal, daruval leemelniük, majd amikor sikerült, akkor kiderült, hogy egy csőben tovább kell menniük, ahol emelési feladatok, lánggal vágás, fúrás várta őket, egy járaton át egy újabb területen ácsmunkákat kellett végezniük, majd alpinfeladatokkal birkóztak meg. Összesen 36 órán át sorjáztak a feladatok 138 tételben, kisebb pihenők beiktatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!