Hírek

2015.05.31. 16:06

Nehézsorsú gyerekekért - Közösségi tér Dunaújvárosban

Dunaújváros - Negyedszer alakította közösségi térré a Petőfi ligetet egy civil önkéntes csoport. Ételt, játékot osztottak.

Pekarek János

A Jobb adni, mint kapni! interneten szerveződött dunaújvárosi civil önkéntes csoport már negyedik alkalommal rendezett ételosztást a Petőfi ligetben rászorulóknak. Hajléktalanoknak és hajlékosoknak egyaránt.

Akciójukat most, a Gyereknap alkalmából kibővítették, olyannyira, hogy az ételosztás szinte mellékessé vált. Azért a két nagy, egyenként százliteres üstben, gázlángon lefőzött hatszáz adag székelykáposzta kenyérrel és utána gyümölccsel így is hamar gazdára talált: már nekem is ismerős arcok álltak sorba a ligetben.

Horváthné Dér Erzsébet, Bohus László, Varga Éva és egy kodérnyi káposzta a főzési előkészületek közepette vasárnap. Fotó: Zsedrovits Enikő

Ám ez a nap most egyértelműen a gyerekekről szólt. Számukra külön menüt rendeltek: kemencében sült pizzát, amilyet a kicsik szerettek volna, százszázalékos gyümölcslével kísérve. Annyit, amennyit akartak!

Emellett játékok várták az aprónépet a ligetben: kezdetben kézműves foglalkozásokon játszhattak, arcfestést próbálhattak.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség társadalmi felelősségvállalási bizottságának elnöke, Tóth László pedig úgy gondolta, hogy egy kis foci sosem jön rosszul: felállított hát két kis futballkaput a gyepen, kitett néhány labdát, és tanítványaival együtt egész kis focibajnokságot rendezett az összeverődött gyerekekből.

Borza Zoltán egy adag székelykáposztával a Petőfi ligetben.

Az esemény fénypontja egyértelműen az ajándékosztás volt: egy nagy teherautónyi kifestőkönyvet, színesceruza-készletet, labdát osztottak ki a nap ünnepeltjei között. Akiket gyógypedagógus, orvos, pszichológus is megvizsgált, ha a szülők akarták s akinek szüksége volt rá, rendelési időpontot is kapott.

Hoztak ugrálóvárat is a kicsiknek ám nem tudták üzemeltetni, mert áramot nem kaptak hozzá. A szponzorok pedig pénteken visszaléptek, így az ötletgazda, Balázs Zoltán fizette az összes költséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!