Hírek

2014.05.22. 14:05

Nem csak vámunió...

Dunaújváros - Helyi értékeket hangsúlyoztak az Együtt-PM politikusai csütörtöki duna-parti sajtótájékoztatójukon.

Pekarek János

Fotó: Ady Géza

Somogyi József Aratók című szobránál rendezte csütörtöki sajtótájékoztatóját az Együtt-PM pártszövetség. A rendezők szerint azért, mert ez az alkotás, a szoborpark része, s a park Dunaújváros jelentős helyi értéke.

A szobor melletti árnyékba húzódva először Jávor Benedek, az Együtt-PM politikusa emlékeztetett arra, hogy vasárnap Magyarország és Európa választ. A választás tétje pedig, hogy olyan politikusok kapjanak bizalmat az Európa Parlamentben, amelyek Magyarország javát szolgálják, és nem a zsákmányszerzést tartják fontosabbnak. Jávor hangsúlyozta: az EU az elmúlt hét évben közel nyolcezer milliárd forinttal járult hozzá az ország fejlesztéséhez. A következő költségvetési időszakban is hasonló nagyságrendű támogatásra számíthatunk, ha nem ellenségként kezeljük az uniót.

Gere János, az Együtt-PM választókerületi elnöke a tájékoztató helyválasztására utalva arra figyelmeztetett: fontosak a helyi értékek, így a városi szoborpark is,a mely már évek óta nem kap megfelelő támogatást. S helyi értékünk a Dunaferr is, amire a város épült, s ha az unió a régiók Európája, akkor a vasműt is támogatni kell.

Szabó Zsolt önkormányzati képviselő szerint 2006 óta a várost irányító Fidesz hibernálta Dunaújvárost. Nem tettek egyetlen kapavágást sem valódi új munkahelyek teremtéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!