Hírek

2014.04.01. 16:05

Nem csípi a szemét?

Baracs - Közel kétszázan tettek rendet múlt szombaton Baracson - szemetet szedtek és kitakarították a horgásztavat.

Körmendi Erzsébet

A faluba bevezető utak mentén bezsákolták a szemetet (Fotó: Ady Géza)

Tizenhárom éves múltra tekint vissza a nagy tavaszi rendrakási akció a településen: civil kezdeményezésre 2001-ben szedték először a szemetet a 6-os úttól befelé a faluba, hogy felhívják a figyelmet környezetünk megóvásának fontosságára.

A program azóta kiteljesedett. Az idei takarításon amely jövő szombaton délelőtt volt a Széchenyi iskola diákja a község központjában, az intézmény környékén szedték össze a szemetet. A Templomosi Baráti Kör tagjai a saját településrészükön, dolgoztak, a halászcsárdától egészen a volt kisiskoláig gyűjtötték össze az út mellett eldobált hulladékot, majd a közösségi házuk parkjában átültették a sövényt és felásták a homokozót. A Baracsi Társaskörhöz tartozók a 6-os úttól bevezető szakaszt, valamint a községet és Nagyvenyimet összekötő út mentét vették gondjaikba összedték a szemetet. A horgászok pedig a saját házuk táján, a tó környékén és a vízben serénykedtek: lekaszálták a füvet, levágták a nádat, majd eltüzelték az összegyűlt száraz hulladékot. A Barátság Nyugdíjas Egyesület tagjai pedig finom paprikáskrumplival vendégelték meg a megfáradt szemétszedőket.

Akadt olyan baracsi, aki megjegyezte, teljesen meghatotta amikor csatlakozott a szorgoskodókhoz, hogy a falu egész területén csapatokat látott tevékenykedni, mindenki szépítette a lakóhelyét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!