Hírek

2010.08.04. 02:24

Nem Hűvös-, de Kádár-völgyi!

Dunaújváros - Hosszú évek óta tudatosan és fokozatosan fejlesztik a Baracsi úti arborétumot a Kádár-völgy irányába. A környékbeliek egyetértésével: fa nem tűnt el...

Pekarek János

Az erdészetvezető szerint ugyan nagyobb állatokkal, kecskével, birkával, pláne marhával nem fognak találkozni a városiak ezután semaz arborétum területén, mivel ezek tartására a két városnegyed (a Technikum és a Béke-városrész) közé szorult, keskeny Kádár-völgy nem alkalmas, de várhatóan így is nagy sikert arat majd az újdonság a látogatók között.

- Úgy tűnik, hogy a városlakók kezdik megszeretni az arborétumot - így az erdőmérnök. - Tavaly telepítettünk újabb fákat a völgynek a Lorántffy-középiskola felé eső részébe, és ezzel együtt új ösvényeket vágtunk, padokat állítottunk fel. Eddig egyetlenegy facsemetének nem esett baja! Sőt: az erdei iskolai részen felállított asztalok és padok környékén egyre gyakrabban szerveződnek hétvégi baráti társaságok, szalonnasütésre, beszélgetésre. Újabb fákat ugyan már nem szándékozunk számottevő mennyiségben kiültetni, mivel ligetes, napfényes parkerdő kialakítása a célunk, de úgy tűnik, hogy eredeti terveinket elértük, és a városlakók egyetértenek velünk.

A már most is valóban kellemes, és a fák növekedésével arányosan csak tovább javuló hely megszokásához, a köztudatba való mélyebb beépüléséhez talán csak egy helyi mosdó-illemhely együttes hiányzik. De már nem sokáig: tavasszal megszavazta erre a pénzt a városi közgyűlés, építése hamarosan kezdődik.

Az talán túlzás, hogy a Kádár-völgyből egy, a budai Hűvösvölgyhöz fogható kiránduló- és szabadidőhely válik, de az már most is könnyűszerrel megjósolható, hogy az eddig kissé kihalt terület új funkciót kaphat. Szerencsénkre...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!