Hírek

2016.04.06. 17:55

Nem lesz soká sötétség - Köznapian fogalmazva kalózakció volt a korábbi világítás

Adony - Sokan panaszkodnak az adonyi Ciegler-tó látogatói és a Szentmihály-dűló lakói közül a közvilágításra.

Pekarek János

Már csak a hűlt helyét nézhetik az adonyi szőlőhegy Szentmihály-dűlőjének telektulajdonosai azoknak a világítótesteknek, amelyek három évvel ezelőtt kerültek fel a dűlő Ciegler-tó felőli felének villanyoszlopaira, és szolgáltattak (ha nem is elegendő, de) a korábbinál mindenképpen több világosságot az arra járóknak alkonyat után. Lévén, hogy addig semmilyen világítás sem volt arrafelé.

Azonban másfél éve egyszer csak szerelők jelentek meg a helyszínen, és leszerelték mind a tíz világító alkalmatosságot, amelyekhez pedig a telektulajdonosok érintett része (ahogyan azt egy levélírónk megfogalmazta) telkenként tízezer forinttal járultak hozzá.

Most ők azt sérelmezték lapunknál, hogy sem a pénzt, a világítást nem látják.

Ronyecz Péter adonyi polgármester érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy a világítást a Ciegler-tó tulajdonosa, mint vállalkozó intézte, ő szedte be a pénzt is, és szereltette fel a lámpákat.

Ezekről később az energiaszolgáltató E.ON Zrt. megállapította, hogy sem felszerelésük, sem engedélyeztetésük nem volt szabályos, ezért leszerelték a lámpákat.

Az E.ON Zrt. szóvivője, Varga Ivett kérésünkre utánanézett az eseményeknek, és közölte lapunkkal: sajnos, egy szabványtalan, műszakilag nem biztonságos megoldással kivitelezett közvilágítást szereltek fel ott annakidején. Előzetes egyeztetés az E.ON-nal nem történt, bejelentés alapján értesült erről a cég, s bontotta le a biztonság érdekében a hálózatot. Az önkormányzattal egyeztetve a hálózatot a cég a saját költségén szabványosítja, s idén ősz végéig a közvilágítást felszereli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!