Hírek

2016.05.23. 18:50

Nem százholdas Pagony

Dunaújváros - A közelgő gyermeknap jegyében rendezte meg szombaton a Pagony nyitó délutánját a Munkásművelődési Központ.

Balla Tibor

Ez alkalomból debütált az új, hatszor háromméteres, később bővíthető színpad az udvaron, amin majd az MMK szokásos nyári táborainak vásári komédiái rendezettebb környezetben élvezhetők majd. Nagy sikert arattak a népi fajátékok, de remekül vizsgázott a helyszín, csakúgy, mint a színpad, hiszen a Szeleburdi meseszínház Jaj de jó a szilvásgombóc! című népi fazékmeséje jó másfélszáz érdeklődőt vonzott a frissen avatott Pagonyba. Persze előtte is történtek dolgok.

Érthető okokból sikert aratott a süteményverseny, amelyre huszonegy féle finomságot neveztek

Amikor délután háromkor megnyitották az udvart a gyermekek előtt, már várták őket az MMK dolgozóinak keze munkáját dicsérő népi fajátékok, amelyek az I. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozón nemrégiben jól vizsgáztak. Ezeken ki lehetett próbálni, hogy a nagyi milyen játékokkal játszott gyerekkorában. Apropó nagyi! Nekik is jutott szerep az előgyermeknapon.

A művelődési központ ugyanis Süss nagyi, süss! elnevezéssel süteménysütő versenyt hirdetett, ami kedvez a nagymamáknak és a gyerekeknek is egyaránt. Huszonegy féle süteménnyel neveztek, így bátran állíthatjuk, nagy sikere volt az ötletnek. Mindenkit, aki hozott egy tálca süteményt megajándékoztak egy maguk készítette, dekupázsolt, kiégetett kínálótányérral. A győztes Balogh Ilona sütötte Kata szelet lett.

A Vasas Táncegyüttes utánpótlás csoportja bemutatta azokat a Bodrogközi táncokat, amelyekkel a Méta Fesztiválon indult. A Vasas felnőttcsapata cigánytáncokat táncolt, aminek a vége egy spontán táncház lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!