Hírek

2017.02.24. 19:50

Nem tetszik neki Svédország...

Dunaújváros - Ritkaság, hogy valaki ilyen fizikai és szellemi frissességgel, temperamentummal érje meg 90. évét!

Pekarek János

Ahány szépkorú emberről írtunk eddig a lapban, miután köszöntötték őket a város vezetői, mind kedves, értékes ember volt. De talán még közülük is kiemelkedik Fellai Zoltánné, akit kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntött pénteken délelőtt Izsák Máté képviselő a város önkormányzatának nevében, s adta át Magyarország miniszterelnökének üdvözlő levelét.

Fellai Zoltánné két lányával. Fia már csak fotón lehetett jelen
Fotó: Zsedrovits Enikő

Erzsi néni kilencven megélt évét meghazudtoló frissességgel és szellemességgel várta a képviselőt és az újságírókat. Úgy, mintha a hatvanadik születésnapját köszöntenék! S akkor még nem beszéltünk a réteséről...

A somogyi Csömenden született, kora gyerekkorától dolgozik, 1951-től élt kőműves férjével, gyerekeivel Dunaújvárosban. Férje és fia már elhunyt, két lánya azóta Svédországba költözött, két unokája és három dédunokája ma is ott élnek - ám ő nem szándékozik utánuk menni! Lakott ugyan velük hónapokat, de nem tetszik neki az az ország.

- Egy szép férfit láttam csak ott kint, arról is kiderült, hogy magyar volt! - jegyezte meg temperamentumosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!