Hírek

2013.10.18. 16:10

Hét állás vár betöltésre a Duna sori otthonban

Dunaújváros - A közgyűlés egyebek mellett engedélyezte csütörtökön, hogy az Egyesített Szociális Intézményben betölthessék a megüresedett hét álláshelyet.

Körmendi Erzsébet

A Duna sori idősek otthonában a mentálhigiénés csoportvezetői állás megüresedett a közelmúltban, a mentálhigiénés munkatársnak október 16-án szűnt meg a jogviszonya az intézménnyel, egy ápoló, gondozó már október elsején elment az intézménytől és másik négy ápoló, gondozó távozik november elsejétől. Mindez a közgyűlési anyagból derült ki, amelynek határozati javaslatáról hozzászólás nélkül döntöttek a képviselők: egyetértettek azzal, hogy az intézményvezető gondoskodjon az üres álláshelyek betöltéséről.

A Duna sori otthonban hét állás vár betöltésre (Fotó: Ónodi Zoltán)

A közgyűlés erkölcsi és politikai támogatásáról biztosította a székely Nemzeti Tanácsot, majd az Innopark Nonprofit Kft. létesítő okiratának módosítása után egyetértett azzal, hogy húszmillió forinttal megemeljék a DVG Zrt. alaptőkéjét. Támogatták a képviselők a Radnóti utcában lévő önkormányzati bérlakás felújítását, jóváhagyták a polgármesteri hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát, s elfogadták.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya terembérleti kéréssel kereste meg az önkormányzatot. A közgyűlés azonban elnapolta a döntést, mert - mint Cserna Gábor polgármester mondta - egyeztetnek még ezzel kapcsolatosan a népfőiskolával.

A Hunép-Uniszolon keresztül az önkormányzat közel százmillió forintot költ évente a lakossági tömeg- és szabadidősportra. A megállapodás aláírása óta felmerültek olyan, nem sport célú igények, amelyekre a céggel kötött szerződés nem tartalmaz iránymutatást. Például a Széchenyi a Hunép-Uniszol által üzemeltetett sportcsarnokban szeretné megrendezni a szalagavatóját. Ezeknek az igényeknek megfelelően módosította a közgyűlés a szerződést.

Lejár év végén fogyasztóvédők terembérleti egyezsége is. A képviselők meghosszabbították jövő év végéig a megállapodást, így a felügyelőség dolgozói továbbra is a városháza második emeletén fogadhatják az ügyfeleket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!