Hírek

2014.02.02. 20:15

Ambrus László tűzoltó zászlós egy rablást hiúsított meg

Dunaújváros - Egy rablás elkövetőjét adta át a fővárosi rendőrségnek Ambrus László tűzoltó zászlós.

Szabó Szabolcs

Ismerem a kollégáimat, mindegyik így cselekedett volna - fogalmazott lapunknak Ambrus László zászlós (Fotó: Ónodi Zoltán)

- Nem vagyok én hős, csak az ösztönös felháborodás vezetett, amikor az elkövetőt elkezdtem üldözni - mondja a láthatóan remek erőlétben lévő Ambrus László, a dunaújvárosi tűzoltó-parancsnokságon szolgáló zászlós, aki a múlt hét elején egy rablást hiúsított meg fellépésével.

- Szerparancsnoki képzésen veszek részt a fővárosban, így az oktatás után rendre visszatérek a számunkra kijelölt kollégiumban. Így tettem azon a délutánon is, amikor felszálltam a BKV 45-ös jelzésű járatára. Ekkor még semmi különös nem történt. Egy fiatal kínai lány a mobiljával foglalatoskodott amikor az egyik megállónál az egyik utas, kihasználva a lehetőséget kikapta kezéből a nagyértékű telefont és próbált vele elszaladni. A busz éppen a megállóban állt, így gondolom úgy tervezte, hogy kikapja a lány kezéből a készüléket és elszalad. A tervébe hiba csúszott, mivel a lányt is sikerül lerántani a buszról. A fiatal hölgy felsikoltott. Én csak annyit láttam, hogy az elkövető a telefonnal el kezd rohanni. A csomagjaimat hátrahagyva utána futottam, és pár száz méter után sikerült elkapnom a srácot. Ekkor már a járókelők is segítettek, így kihívtuk a rendőröket, akik pár percen ott voltak - idézte fel lapunknak a történteket Ambrus zászlós, aki a rendőrségről jelentett.

- A szabályzat nekünk jelentési kötelezettséget ír elő, így én is bejelentkeztem egy fővárosi kapitányságról, az itteni kollégák később mesélték, hogy itthon volt is nagy csodálkozás, mit keresek én egy budapesti rendőrségen. A fél éjszakát egyébként a kapitányságon töltöttem, de nem bánom, legalább sikerült elkapni az elkövetőt - említi Ambrus, akit érdemiért már egy külön oklevélben részesítettek fővárosi tanulmányainak helyszínén.

Az egy lány gyermeket nevelő édesapa szerint ösztönösen cselekedett és biztos benne, hogy dunaújvárosi és fővárosi kollégái is így tettek volna, abban a helyzetben.

- Szerintem az elkövető egy kicsit berezeld a menekülés közben hiszen eldobta a közel 800 eurós mobilt. A fiatal lány és a szülei személyesen is megköszönték, hogy nem hagytam elfutni a srácot. Mindez nagyon jól esett számomra, de mint már említettem, nem vagyok én hős, csak azt tettem, amit tennem kellett...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!