Hírek

2013.10.03. 19:40

Nem változott jelentősen a gyereklétszám a tankerületben

A tanévkezdésről és a pedagógusok béremeléséről nyilatkozott lapunknak a tankerület vezetője.

Pekarek János

– Zökkenőmentesen kezdődött az idei tanév a dunaújvárosi tankerület huszonhét iskolájában – nyilatkozta lapunknak a Vasvári iskola elsősavató ünnepsége után Illovszky Edina, a tankerület vezetője. – Annyi elsőst iskoláztunk be, mint tavaly, tehát nem változott lényegesen a gyereklétszám, nagy örömünkre. – A másik fontos és régen várt esemény a tanévkezdés után a pedagógusok béremelése volt. Minden egyes pedagógus részesült ebben, és a szeptemberi fizetésekkel ezt hiánytalanul megkapta mindenki a város és a környék iskoláiban – jelentette ki Illovszky Edina.

– A pedagógusok kilencven százaléka a szolgálati időnek és végzettségének, beosztásának megfelelően harminchatezer és kilencvenhétezer forint közötti béremelést kapott. Újabb hat százalékuk pedig tizenötezer és huszonötezer forint közötti összeggel gyarapodott. Ezek természetesen bruttó értékek. Panasz nem érkezett hozzánk a pedagógus-béremeléssel kapcsolatban – jegyezte meg a tankerületi vezető, s hozzá- tette: mindenki örül. Illovszky Edina hangsúlyozta: ezzel nem fejeződött be a bérrendezés. A pedagógusok fizetését a mindenkori minimálbérhez viszonyítja a törvény, s mivel a minimálbérek január elsejével automatikusan emelkednek, emelkedni fog az új év első napjától a pedagógusok fizetése is. További béremelésre számíthatnak az óvónők, a tanítók, a tanárok jövő év szeptember elsejétől is: akkor a már bejelentett módon, a bérek rendezésének újabb szakaszára kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!