Hírek

2014.05.09. 18:55

Nem mindegy, hogy kit választunk majd

Gál Kinga és Szijjártó Péter válaszolt az újságírói kérdésekre, majd lakossági fórumon érvelt: fideszes képviselők küzdjenek a nemzeti érdekekért az Európa Parlamentben.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor meghívására Dunaújvárosba látogatott pénteken Gál Kinga, az Európa Parlament képviselője, Szijjártó Péter, a miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. A vendégeket a polgármesteren kívül fogadta dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő.

A találkozón Szijjártó Péter az EP választások fontosságát hangsúlyozta a sajtótójákoztatón, mert nem mindegy, kik képviselik Magyarországot az Európai Unió parlamentáris testületében. Elkötelezett politikusok kellenek, mert az ország mindennapi élete szempontjából fontos, hogy a képviselők megvédjék Brüsszelben a kormány intézkedéseit.

Cserna Gábor hangsúlyozta a sajtótájékoztató utáni lakossági fórumon: a Fidesz nemzeti érdekekért küzdő képviselőket indít az EP-választásokon, az egyetlen párt, amely nemzeti listát állított, amelyen helyet kaptak a határon túli magyarok. Gál Kinga beszélt az elmúlt négy évben Magyarországot Brüsszelben ért támadásokról, majd azt mondta: április 6. óta nincs mit firtatni. Ha a Fideszre szavaznak, akkor az európai néppártot erősítik, amely kiáll az értékeink mellett, amelyek mellett a választók is kiálltak április hatodikán. Szijjártó Péter az országgyűlési választás üzenetéről, az EP-választás jelentősségéről szólt és értékelte az elmúlt négy évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!