Hírek

2016.03.13. 12:53

Nemzeti ünnep: összekötő erő

Nagyvenyim, Daruszentmiklós - Tekintsünk úgy erre az ünnepre, ami nem szétválaszt, hanem összeköt bennünket - hívta fel a figyelmet március üzenetére Nagyvenyimen Budai Árpádné történelem tanár.

Horváth László

Március 11-én, péntek délután ünnepi hangulat járta át a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermének falait. Kokárdát viselő emberek és gyerekek tisztelegtek történelmünk egyik legfelemelőbb pillanatai előtt. A rendezvény nyitóbeszédében Budai Árpádné március 15. jelentőségéről és máig tartó hatásáról beszélt a zsúfolásig megtelt teremben, majd az iskola tanulóinak zenés, verses és táncos produkcióival emlékezhettünk a forradalom dicső pillanataira.

A nagyvenyimi általános iskolások zenés, verses, táncos műsorral emlékeztek az 1848-as márciusi, forradalmi eseményekre

Daruszentmiklóson az óvodától Szalontai Dániel zászlós felvezetésével indult a két kilométeres felvonulás a Klebelsberg-kúriáig

Nagyvenyimen Csizmadia Csanád második osztályos diáknak az anyukája tűzte fel a kokárdát az települési ünnepség előtt
Fotók: Horváth László

Nagyvenyim után Daruszentmiklóson is tisztelettel adóztak a márciusi forradalom emlékének. Szintén március 11-én délután tartott események kezdéseként diákok, szülők és emlékezők hagyományos fáklyás menete vonult az óvodától egészen a Gróf Klebelsberg Kuno-kúriáig. A neves épület falai között a Benedek Elek Általános Iskola tanulóinak műsora koronázta meg az ünnepei eseményeket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!