Hírek

2012.12.18. 19:04

Nemzetiségek napján Dunaújvárosban

Dunaújváros - A korábbi Kisebbségi Nap mintáját követve ezúttal a Nemzetiségek Napján találkozhattak a városban és a szűkebb térségben élő nemzetiségek képviselői a városháza színháztermében tartott ünnepen.

Szabó Szabolcs

 

Az Ercsiből érkező néptánccsoport műsorának is tapsolhattak a nemzetiségi nap részvevői a városházán (Fotó: Vohlmann György)

A Dunaújvárosi Horvát-, Lengyel-, Szerb- és Ruszin Nemzetiségi Önkormányzatok együtt ünnepeltek kedden a Nemzetiségek Napján a városháza C-szárnyában.

 

Sztankovics László, a kulturális bizottság elnökének  ünnepi köszöntője után a fent olvasható nemzetiségekét és  a magyar himnuszt játszotta le a helyi vegyes karral kibővített Dunaújvárosi Fúvószenekar.


A folytatásban színpadra lépett még a  Sándor Frigyes Zeneiskola harmonika együttese, valamint az Ercsiből érkező Jorgovani Énekkar és Zorica Néptánccsoport. A nemzetiségi napot ezúttal is remek hangulatú délszláv táncház zárta a színházteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!