Hírek

2013.10.17. 19:25

Tovább növelné a külföldi hallgatók számát a Dunaújvárosi Főiskola

Dunaújváros - Eddig tizenegy ország hallgatóit fogadta a főiskola, főként önköltséges képzés keretében. Erősítenének.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Főiskola külföldi kapcsolatairól, az itt tanuló külföldi diákok számáról és szerepéről, valamint a nyelvi képzés megújításáról tartott tájékoztatót csütörtökön az intézmény.

Dr. Rajcsányi Molnár Mónika oktatási rektorhelyettes felidézte, a főiskola először a 2006-2007-es tanévben fogadott külföldi hallgatókat, azóta több mint három és félszáz hallgató fordult meg a főiskolán, tizenegy országból. Érkeztek már diákok Pakisztánból, Bangladesből, de Kínából és Kamerunból is.

Jelenleg egy népesebb brazil kontingens is tanul a DF-n, mint arról már beszámoltunk, a dél-amerikai országból még nyáron érkeztek a fiatalok, akik egy felkészítő kurzuson is részt vettek.

Az itt tanuló magyar hallgatók előtt is nyitva áll a lehetőség a külföldi tanulásra. A DF remek kapcsolatot ápol a holland Saxion egyetemmel, amellyel közös képzésük is van, így a hallgatók mindkét intézmény diplomáját megszerezhetik tanulmányuk végeztével.

A főiskola komoly erőforrásokat fordít a nyelvi képzés megerősítésére - számolt be minderről Kiss Natália, általános rektorhelyettes.

- Célunk, hogy a hallgatók korszerű módszerekkel tanuljanak és időben megszerezzék a diplomához szükséges nyelvvizsgát. A tanárok, oktatók is részt vesznek a programban, hiszen szeretnénk megerősíteni az idegen nyelvű képzéseinket, amelyet jelenleg hét szakon érhetnek el magyar és külföldi diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!