Hírek

2015.04.27. 19:09

Nepáli földrengés: Tíz magyarról még nem tudnak a hatóságok

Hétfő este megérkezett Katmanduba a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapata, amelyet a fehérvári Pavelcze László vezet.

Fejér Megyei Hírlap

– Megérkeztünk Katmanduba, a UNOSSOC és a Nepáli hatóságnál való regisztrálás után a Nepáli Baptista Szövetség vezetője várt a reptéren minket és hozott a imaházukhoz a sátortáborukba! – közölte fecebookos oldalán a speciális mentőcsapat vezetője este hét órakor. Ez ott akkor este 22 órát jelentett, a rövid beszámoló szerint „az útszélen mindenhol ponyvák alatt éjszakázó emberekkel van tele! A város egy része villodzó fényekben a másik hatalmas csendben és sötétségben!"

A speciális mentőcsapatának tagjai indulás előtt – szemből a székesfehérvári Pavelcze László. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A nepáli földrengéssel kapcsolatban 58 magyar állampolgárról van tudomása a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, akik a térségben tartózkodtak vagy tartózkodnak, közülük tízzel eddig még nem sikerült felvenni a kapcsolatot – közölte hétfőn a külügyi tárca. A legutóbbi információk alapján tizennyolcan biztonságban elhagyták az országot, harminc ember hogylétéről és hollétéről van híre a minisztériumnak, tíz emberrel azonban eddig még nem tudtak kapcsolatot létesíteni. A kapcsolatfelvétel a rossz technikai, műszaki feltételek miatt nehéz.

A tizennyolc Nepált elhagyó magyar közül a legtöbben – egy turistacsoport tagjai – hétfő reggel indultak el Katmanduból, egy öt túrázóból álló csoport tagjai közül hárman hazautaztak, ketten pedig az országban maradtak, de jól vannak.

Időközben már 3700 fölé emelkedett a hét végi nepáli földrengés halálos áldozatainak száma. Az ország rendőrségének hétfői közlése szerint 3635-en vesztették életüket Nepálban. A lapzártakor hivatalos adatok szerint további hatvanegy emberrel végzett a földrengés Indiában, hússzal Tibetben, és Bangladesből is jelentettek négy halottat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!