Hírek

2013.04.08. 19:49

Népművészetből jeles

Szombaton a Bartók stúdió színpadán rendezték meg a "Dunán innen, Tiszán túl" címmel meghirdetett népművészeti tehetségkutató versenyt. Itt az eredménylista.

Szabó Szabolcs

Hétfői lapszámunkban olvashattak a "Dunán innen, Tiszán túl" címmel szombaton megrendezett regionális néprajzi tehetségkutató versenyről. A "Megmutatták a diákok" címmel megjelent írásunkra a szervező Dunaújvárosi Evangélikus Centrum részéről Stermeczki András reagált. Mint írja, az iskoláknak már februárban elküldték felhívásukat, a tehetségkutató versenyt a helyi önkormányzat külön nem támogatta. A rendezvénynek helyet adott azonban a Bartók színház, és önzetlen támogatók segítségével sikerült megrendezni egy színvonalas népművészeti versenyt. Mindezt lapunk is így látta, valóban remek produkcióknak tapsolhatott a Bartók stúdió színpadának közönsége. Lássuk hát az eredményeket!

 

Népdal kategória, első korcsoportjában első helyet szerzett: Túróczi Gergely Miklós, Deák Viktória, Rácz Kata. Második lett Szabó Róbert, a harmadik helyezett pedig Puskás Dominika lett. A második korcsoportban: 1. Kovács Dominik, Kovács Viktor, 2. Kiss Péter, 3. a Szilágyi iskola leánykórusa. Népmese kategória első korcsoportjában: 1. Hujbert Fanni Boglárka, 2. Török Enikő. A kettes korcsoportban: 1. Nyúl Dorina. A népzene kategóriában: 1. Tengelici Citerások - haladó, 2. Tengelici Citerások - kezdő csoportja. A néptánc kategóriában: 1. Mérei Jázmin Pálma, Túróczi Balázs Bence. A tehetségkutató legjobbjai májusban Miskolcon folytatják szereplésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!