Hírek

2016.07.07. 18:50

Népzenével telt a liget

Dunaújváros - A Petőfi Művészeti Liget legutóbbi programszelete kissé kilógott a többi közül, hiszen a Kákics együttes autentikus népzenei műsorával lépett fel szerdán este. A siker nem maradt el.

Balla Tibor

A székesfehérvári fiatalokból álló, kevesebb mint tíz esztendeje alapított együttes a Hajts kocsisom szép hazámon át című önálló műsorát hozta el a Liget szépszámú közönségének, akik ezt hálásan fogadták. Mint kiderült, nem is egy Dunaújváros környéki szál lelhető fel náluk, akad kisapostagi és baracsi is.

A vidám hangulatú, majd kétórás műsor elején megalapozták már az est kedélyállapotát, amikor a hétfalusi csángók népszokását követve a kukák pálinkával kínálták körbe a közönséget. A perui népzenéről a magyar zenekincsre váltó Tárnok Ákos amellett, hogy több hangszeren is remekül közreműködött, a dunántúli és moldvai zenék, a palóc, rábaközi, gyimesi, székelyföldi, csallóközi és dél-alföldi dallamok szüneteiben humorral vegyített ismertetőket tartott a közönség tagjainak örömére, akik a végén kétszer hívták vissza a bandát.

Címkék#népzene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!