Hírek

2014.08.17. 18:40

Niki bajban van, segíteni kell!

Dunaújváros - Döbbenettel vettünk tudomást arról, hogy most a tragédiának sajnos van második felvonása is.

Jankó Árpád

Egy évvel ezelőtt került a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémiára Gyuláról a tehetséges serdülő kislány, Horváth Niki. Az első csapás akkor érte, amikor édesanyját betegségben elvesztette.

A nélkülöző családot akkor próbálta segíteni, támogatta az egyesület, de a sors ismét borzasztó fordulatot vett.

Most nyáron tudta meg az egyesület vezetése, hogy Nikit komoly gerincbetegsége miatt azonnal meg kellett Debrecenben műteni. Most várja a rehabilitációs kezeléseket Budapesten. Szemenyei István ügyvezető és Radulovics Bojana szakmai igazgató úgy döntöttek, hogy gyűjtést rendeznek a rettenetes anyagi helyzetben lévő család részére.

A III. Kohász Kupán nincs belépőjegy, de aki Nikinek segíteni akar, urnába tehet bele bármilyen összeget. A Dózsa mozi téren a rendezvényen is mód lesz az adakozásra.

De Radulovics a világbajnokságon viselt mezét is felajánlja licitálásra, s az összegyűlt pénz is a családé lesz. Licitálni lehet az Akadémia honlapján. A kikiáltási ár 50 ezer forint. Ezen cégek, közösségek részvételét is várják.

Az Akadémia vezetése menet közben úgy döntött, hogy hasonló támogatási céllal létrehozza a Kohász Kézilabda Alapítványt, amely a segítségnyújtás egyik lehetőségét jelenti majd a bajba jutott sportolók számára. Merthogy az életben szomorú pillanatok is adódnak. (Az alapítványba befizetés a szokásos kedvező elbírálású az adót illetően!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!