Hírek

2017.01.30. 17:50

Niki lett a második - A Magyar Királyi Csendőrség történetét dolgozta fel

Dunaújváros - A Dunaferr iskola két tanulója kitűnő eredményt ért el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara által kiírt Rendészet-Rendvédelem Története című pályázaton.

Körmendi Erzsébet

A rangos országos verseny eredményhirdetése január 27-én, pénteken volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A szakavatott zsűri értékelése szerint Volcsányi Nikolett, a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákja a második legjobb pályamunkát készítette el, és az iskola másik tanulója, Forgács Kitti is tárgyjutalomban részesült kitűnő teljesítményéért. Felkészítő tanáruk Körmendi János rendőr százados volt, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ifjúsági bűnmegelőzési tanácsadója.

Az egyetem rendészettudományi karának dékánja, dr. habil Boda József nyugalmazott nemzetbiztonsági vezérőrnagy pályázatot hirdetett a belügyi rendészeti fakultációkon résztvevő középiskolás hallgatók számára még 2016 nyarán, amelyre a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából, a rendvédelmi képzés két, 11. évfolyamos tanulója adott be pályamunkát. Az előre megadott, nagyon nehéz témák szinte a rendőrség, csendőrség, határőrség teljes történetét felölelték, de lehetett írni az egyenruhák, a fegyverek, kitüntetések, szabályzatok fejlődéséről, és még a szolgálati állatok használatának történetéről is. A pályaműveket az egyetem vezetői, dr. Tóth Nikolett Ágnes PhD rendőr őrnagy és prof. dr. Sallai János rendőr ezredes bírálta el. A bírálók egyértelmű véleménye az volt, hogy a benyújtott pályázatok rendkívül magas színvonalon íródtak, ami egyértelműen bizonyította a szerzők alapos tudását.

Volcsányi Nikolett és Forgács Kitti a díjátadó után felkészítő tanárukkal, Körmendi Jánossal Fotó: Amatőr felvétel

A képzeletbeli dobogó második fokára a Dunaferr diákja, Volcsányi Nikolett állhatott fel, aki A Magyar Királyi Csendőrség szabályzatainak különleges pontjai címmel írta meg dolgozatát. Munkájáért elismerő oklevélben, pénzjutalomban és tárgyjutalomban részesült.

A díjátadás során Nikolett elmondta dr. Tóth Nikolett Ágnes rendőr őrnagy, az egyetem sajtó szóvivőjének kérdésére: nagyon meglepődött, de rendkívül örül a második helynek. Felkészítő tanárával egyeztetve indult a pályázaton, és nagyon sok gyűjtőmunkát végzett a dolgozat elkészítése előtt. A Dunaferr iskolában folyó rendvédelmi képzés során nagyon megtetszett neki a rendőri pálya, ezért bűnügyi nyomozó szeretne lenni, és a rendőrtiszti főiskolán szeretné folytatni majd tanulmányait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!