Hírek

2014.07.28. 08:26

Demonstrációt szerveznek a Hankook elé

Dunaújváros – A Hankook által eltávolított szakszervezeti vezető iránti szolidarítás jeléül demonstrációt szerveznek jövő hétfőre az érdekvédelmi szervezetek.

Várkonyi Zsolt

A Hankook Tire Magyarország Kft. helyi, a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetének elnökét, Bognár Ferencet a közelmúltban rendkívüli felmondással eltávolította. - áll a lapunkhoz eljuttatott szakszervezeti közleményben. Egy éven belül ez már a második ilyen eset. Tavaly óta hat szakszervezettel kapcsolatos elbocsátás vagy közös megegyezéssel való távozás történt. A Hankook gumigyárban hosszú évek óta tartó sorozatos jogsértések közül egy újabb sajnálatos mérföldkőhöz érkeztek,, állítják az érdekképviseletek.

Elfogadhatatlan, hogy a munkáltató kezdetektől fogva törvénytelen eszközökkel támadja és ellehetetleníti a gyárban működő szakszervezeti munkát.. Vezetőivel szemben alattomos támadások sorát hajtja végre. A Székely Tamás által vezetett Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, valamint az Orgovány Zoltán által koordinált, tíz szervezetet képviselő Dunaújvárosi Érdekvédelmi Tömörülés, amelynek tagja többek között a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet és a Dunapapír Szakszervezet ezért közös tiltakozó megmozdulást szervez.

A szolidaritási demonstrációra 2014. augusztus 4-én, hétfőn 14 órakor kerül sor a Hankook gyár parkolója előtti téren. Együtt, összefogva, az ilyen eljárások ellen határozottan fellépve közösen kell szót emelni, hangsúlyozzák a szakszervezetek. A szakszervezeti tisztségviselőket, a más kollégákért kiálló vezetőket nem hagyhatják magukra.

A demonstrációra nemcsak a dunaújvárosiak érkeznek, hanem az ország minden részéről azért, hogy minél szélesebb körben tiltakozzanak és felhívják a figyelmet arra: ami most történik ott, az holnap bárhol, megtörténhet. A demonstrációra várják más szakszervezetek, civil és társadalmi szervezetek tagjait, valamint minden jóérzésű polgártársat, akik fontosnak tartják a fenti értékek megőrzését, megvédését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!