Hírek

2017.07.27. 17:50

Életet ment, aki vért ad! - Nyáron is kiemelt fontosságú a véradás

A nyári hónapokban, amikor a rendszeres véradók is megérdemelt szabadságukat töltik, elutaztak, nyaralnak, különösen fontos, hogy aki csak teheti, menjen el vért adni! Ne feledjék: a véradással életet menthetnek!

DH-információ

Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! - elnevezéssel indított véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az augusztus végéig tartó akció célja az, hogy a véradók megbecsülésével a nyaralások idején is ébren tartsák a véradói aktivitást.

Csütörtök reggel is többen nyújtották segítségre a karjukat a dunaújvárosi vérellátóban Fotó: Zsedrovits Enikő

Nyaranta ugyanis csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban ennél jóval kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is nyaralnak.

Vérre azonban a nyári hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez.

A következő szervezett véradási lehetőség Dunaújvárosban augusztus elején lesz, mégpedig 1-jén, kedden, 3-án, csütörtökön és 8-án, kedden lesz a vérellátó állomáson reggel 8 és 10 óra között. Várják az önkénteseket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!