Hírek

2015.09.03. 15:09

Nyárbúcsúztató forgatag a főtéren

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester és Mórocz Erika, a Tourinform Iroda vezetője osztotta meg a helyi média képviselőivel a hétvégi városi nyárbúcsúztató rendezvény részleteit.

Körmendi Erzsébet

Számos rendezvény gazdagítja a város életét. Sok az önkormányzati támogatási program, de akad civilek, intézmények, magánszemélyek kezdeményezte esemény, mint például a múlt szombati újraéleszti rekord volt. Cserna Gábor ezeket nagyon fontosnak tartja, és a lakók visszajelzése is pozitív. A polgármester a következő alkalomra, a költségvetési forrásból támogatott hétvégi nyárbúcsúztatóra fókuszált, mint mondta: bízik benne, hogy az időjárás is kegyes lesz, és a beharangozott 10 milliméter csapadék sem befolyásolja a rendezvény megtartását.

Szerelik össze a színpad darabjait - készülnek a teret a nyárzáró rendezvényre
Fotó: Ady Géza

A nyitóeste szeptember 4-én, azaz pénteken lesz: 18 órától a Városháza téren, hatalmas kivetítőn kísérhetik figyelemmel a a Magyarország-Románia válogatott mérkőzést. - Hatvan sörpadot és asztalt biztosítunk a résztvevőknek, így barátaikkal, ismerőseikkel együtt szurkolhatnak. A hangulat fokozása érdekében büfét is biztosítunk - mondta Mórocz Erika. Majd elmondta azt is, hogy Szárszó Lajos műsorvezető koordinálásával, valamint három futballszakember segítségével a meccs kezdetéig esélylatolgatás lesz, színes és ötletes -játékokkal megspékelve - ajándékokat is nyerhetnek a résztvevők.

A Miénk a tér című nyárvégi forgatag már szombaton délelőtt 9 órától ingyenes játszóházzal, vízigolyóval, légvárakkal várja a gyerekeket. Új programelem a Wesley da Capo művészeti iskola jóvoltából a Közlekedj okosan! program, tanpályával 10 órától. A színpadon 15 órától a Szélrózsa mutatja be új interaktív meséjét, majd a Falsh és a Zumbertő lép fel. Ezt követően két helyi illetőségű csapat a Pentele Ska és a BeatKOHO nyitja és a Magashegyi Underground zárja a koncertek sorát.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!