Hírek

2013.07.15. 22:00

Nyári meleg étel és táboroztatás

Dunaújváros - A szociális nyári gyermekétkeztetésről és a napközis táborról tartott sajtótájékoztatót a Fidesz helyi szervezete hétfőn.

Körmendi Erzsébet

Lőrinczi Konrád tartotta a Fidesz helyi szervezetének mai sajtótájékoztatóját, amelyen elmondta: Dunaújváros is azon magyar települések közé tartozik, amelyek kormányzati támogatásban részesültek a nyári gyermekétkeztetés megoldására.
Önkormányzatunk 3,5 millió forintot kapott, ennek köszönhetően 44 napon keresztül tud legalább egyszeri meleg ételt adni a gyerekeknek. A keretből összesen 162 gyermek nyári étkeztetését tudják megoldani, és valóban a szociálisan legrászorultabb gyermekeknek, illetve szüleiknek tudnak segíteni, mert azokat vonják be a támogatott körbe, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek.

A táborozó diákok a Fészek Tanétteremben ebédelnek. Fabó Zsolt és Farkas Kristóf Péter is ott lakmározott nemrég (Fotó: Vohlmann György)

- Emellett igyekszünk a nyári gyermekétkeztetést egészséges, a helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból biztosítani. Az országban közel ezerkétszáz település kapott támogatást, száztizenkétezer gyermek nyári étkeztetését segíti a Fidesz-kormány. A pénz garantáltan a rászorulókhoz érkezik - tette hozzá Lőrinczi Konrád.

A nyári napközis táborról szólva elmondta, azt idén is megszervezi az önkormányzat. A tábor augusztus 16-ig tíznapos turnusokban biztosít változatos szabadidős programot és napi háromszeri étkezést a diákoknak. A szülőknek napi 736 forintjába kerül a gyermekük táboroztatása, a díj magában foglalja a kosztot és a kulturális programokat egyaránt. A többletköltséget az önkormányzat vállalta magára: a város közgyűlése közel négymillió forinttal járul hozzá a napközis tábor megszervezéséhez és a gyermekek étkeztetéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!