Hírek

2014.08.25. 15:20

Így várja a kicsiket a Százszorszép tagóvoda

Dunaújváros - Az utolsó felkészülési időszak kezdődött el a városi tagóvodákban is hétfőn. Felújításokkal!

Pekarek János

A tanév kezdete előtti, nyári nagytakarítás utolsó felvonása kezdődött meg hétfőn reggel a Lajos király úti Százszorszép tagóvodában. M. Markovics Éva, a tagintézmény vezetője lapunknak elmondta: már a nyár korábbi heteiben is dolgoztak az óvoda felkészítésén, például géppel kitisztították a szőnyegeket.

Winter Éva, a Cica-csoport dajkája pálhalmai segítőjével ablaktakarítás közben Fotó: Ónodi Zoltán

Ezúttal, az általános rendrakás első napján főként az ablakok megtisztítása, a folyosók felpasztázása, a csoporthelyiségekben az ágyak felhúzása, a a porszívózás, a portörlés volt soron. Ám a rendrakásba tartozik például a fűnyírás is az udvaron, vagy a homokozók rendbetétele, az új homok, sóder elrendezése.

A hét során (miként a többi tagóvodában is) minden egyes polcot, játékot letakarítanak az óvónők és a dadák. Még a redőnyöket is portalanítják, hogy szeptember elsején minél zavartalanabb körülmények között kezdődhessen meg a pedagógiai munka az intézményekben. Hétfőn a Százszorszép öt dolgozója munkálkodott az intézmény kicsinosításán, reggel nyolctól délután egyig.

Segítségükre volt három fogvatartott asszony a Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézetből is. Akárcsak több városi intézménynek, az óvodának is jó kapcsolata van a büntetésvégrehajtással, amelynek pálhalmai vezetői már korábban felajánlották segítségüket a hasonló munkákhoz civil programjuk keretében.

A Százszorszépben dolgozott fogvatartottak éltek jogukkal, és sem arcukat, sem nevüket nem kívánták közzétenni – amit mi természetesen tiszteletben tartottunk, így sem arcképet nem készíthettünk róluk, sem kérdéseket nem tehettünk fel nekik. Ki tudja, munka közben talán a fogvatartottak eszében is saját gyerekeik óvodás évei jártak...

A munka már csak azért is folytatódik a héten a Százszorszép tagintézményben, mert készülőfélben van két fürdőszoba. A helyiségek felújítását a Hankook társadalmi programja keretében vállalták a cégnél dolgozó, gyerekeiket a Százszorszépbe járató szülők.

A tervek szerint az elsőrangúan felújított fürdőszobákat pénteken adják majd át az óvoda vezetőinek – illetve a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!