Hírek

2013.06.05. 18:13

Nyilatkozatpárbajok - A PM és a Fidesz szóváltása a kórházról

Dunaújváros – Szabó Zsolt képviselő, a Párbeszéd Magyarországért helyi elnöke, és a városi Fidesz között zajlott le szerdán egy kisebb nyilatkozatháború a kórházról.

Pekarek János

Szabó Zsolt a kórház előtt, régi ismerősei, a „libások” körében

Ismét voltak „libások” Szabó Zsolt független önkormányzati képviselő, a Párbeszéd Magyarországért Párt helyi vezetőjének szerdai,a városi kórház előtt rendezett sajtótájékoztatóján. A PMP és az Együtt 2014 összefogott a következő választásra. A „libások” az Együtt vezetője, Bajnai Gordon libatenyésztőkkel szemben elkövetett állítólagos bűneire utalnak Szabó tájékoztatóin. Aki viszont köszöntötte „a Fidesz által kivezényelt tüntetőket” – mind az ötöt... Később elmondta, hogy ez világosan mutatja: a Fidesz őt tartja a legveszélyesebb helyi képviselőjelöltnek a 2014- es választáson: ezért küldi rá aktivistáit. Egyébként Szabó aggasztónak nevezte a dunaújvárosi kórházhelyzetét, mivel számításai szerint az intézmény ellátási területe 25 százalékkal nőtt, míg támogatása 3 százalékkal csökkent. Mint mondta, a második Orbán-kormány megszorításai miatt több tízmilliárddal csökkent az egészségügy pénze. Közölte, hogy emiatt csökkenni fogaz ellátás színvonala. A helyi Fidesz közleményben reagált, felszólítva Szabót, ne nyilatkozzon felelőtlenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!