Hírek

2017.01.29. 21:35

Egyetemi bemutató - Nyílt nap felsőfokon

Dunaújváros - Családi nyílt napot tartottak szombaton délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem A épületében.

Balla Tibor

Komolyan gondolták a Dunaújvárosi Egyetem szervezői a családi kifejezést, hiszen amíg apa, anya és a továbbtanulni készülő gyermek a képzésekkel, a felvételi lehetőségekkel ismerkedett, addig a család kisebb tagjai leköthették energiáikat az aulában felállított hatalmas felfújható csúszdán. A nyílt napra az alkalmazott tudományok egyetemének minden intézete kitelepült a modern épület folyosójára. De nem csak a Hallgatói Önkormányzat tagjait mozgósították, az intézményvezetők is ott álltak az asztalok mögött, hogy minden kérdésre válaszoljanak.

Akadtak igencsak izgalmas lehetőségek is, mint például a hegesztő szimulátor használata
Fotó: Ady Géza

Már reggel kilenc órától várták az őket ostromló kérdéseket, és igyekeztek minden érdeklődőnek elmagyarázni, mit és hogyan oktatnak az ő intézetükben. Saját asztalt kapott a Hallgatói Önkormányzat és a könyvtár is, de a duális partnerek közül a MÁV Zrt. is kitelepült a családi napra.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes köszöntötte a szülőket és a leendő gólyákat az előadóteremben. Megnyitó beszédében leszögezte: a diploma jó befektetés. Mindezt a KSH adataival is alátámasztotta, amik bizonyították, hogy diplomával nagyobb az esély, hogy munkát találjanak. Nem is akármilyen - tette hozzá -, mert a diplomával rendelkezők átlagosan két és félszer nagyobb keresetre számíthatnak, mint akik csak érettségivel rendelkeznek. Mindezt alátámasztotta egy másik statisztikával. A Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) adatai szerint a vidéki egyetemen végzettek közül a Dunaújvárosi Egyetem diplomájával rendelkezők keresik a legtöbbet, és az összes egyetemet tekintve is a hetedik helyet foglalja el az intézet.

A felvételi tájékoztatót a nagy előadóban hallgathatták
Fotó: Ady Géza

Az általános bevezető után rátért a konkrétumokra is. Kiemelte azokat az elemeket, amik a Dunaújvárosi Egyetemen unikálisak. Ilyen például a Hallgatói Sikerességet Támogató (HASIT) program is, amelyet mára már az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI ) is felkarolt, és az Európai Unió is a legjobb gyakorlatok közé választotta - mondta a rektorhelyettes. Ennek lényege, hogy a beiratkozástól kezdődően különféle támogató rendszerek segítségével igyekeznek elérni, hogy a hallgató meg is szerezze a diplomát, bizonyítva mindezzel, hogy nem csak egy egyszerű szlogen a jelmondatuk, miszerint: Nálunk a hallgató nem csak egy Neptun-kód. Szót ejtett a nemzetközi kapcsolatokról, az ösztöndíjrendszerről, az angol nyelvű kurzusokról, s duális képzésről.

Mindezek után a hitelesség érdekében két hallgató, Gauland Nikoletta és Zöllei Ádám mutatta be az intézményt, kihangsúlyozva a külföldi lehetőségeket. Természetesen szó esett a diákéletről, a gólyatáborról, a DUDIK-ról, a kollégiumi elhelyezésről is.

Balogh Bertalan beiskolázásért felelős munkatárs kimerítő felvételi tájékoztatót tartott, kitérve a felvételi ponthatárokra is, ami elég biztató, hiszen vannak képzések, amelyekre alappontszámmal be lehet kerülni. Felhívta a figyelmet, hogy február 15-én lejár a jelentkezési határidő. A nyílt nap egy campus-túrával záródott.

A RÉSZTVEVŐK VÉLEMÉNYE:

Kulcsár Dániel

Már a középiskolában ishallottam az egyetemről,az ismerőseim is ajánlották. A nyílt napon el is nyerte a tetszésemet. Mérnöki pályán szeretnék továbbtanulni.

Gera Andrea

Nagyon szimpatikusnak tűnik az egyetem. Első helyen fogom megjelölni.Remélem, szeptembertől itt folytathatom a gazdálkodási és menedzsment szakon!

Pintér Gábor

Tetszik az iskola, közel islakom, ezért is lenne jó,ha felvennének. Leginkább az informatika érdekel, az ehhez kapcsolódó szakokon gondolkodom elsősorban.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!