Hírek

2013.11.13. 19:45

Nyitott laborok campusa

Dunaújváros - A Kutatók Éjszakájának keretében több harminc látványos program várta az érdeklődőket.

Szabó Szabolcs

Szerdán este hat óra magasságában még nem sok minden utalt arra, hogy rövidesen éjszakai műszakba kapcsol a Dunaújvárosi Főiskola. A sportcsarnokban a kosarasokat a tréningre készülő floorball csapat váltotta, a könyvtárban pedig a helyi sajtómunkásoknak tartottak fejtágított a campus munkatársai.

Ezen Kiss Natália általános rektorhelyettes hangsúlyozta, a napokban zajló Tudományos héten a főiskola szakmai reputációját kívánják erősíteni, valamint felkelteni a potenciális hallgatók figyelmét. E kettős célnak épp megfelelt a szerdán este rendezett Kutatók Éjszakájára keresztelt programsorozat, amely egy interaktív tudományos kiállítás keretében várta az érdeklődőket. Sikerrel, ugyanis a hagyományos tésztahídépítő verseny nyitányára megtelt az A-épület nagyelőadója.

Családi rendezvény összegezhettük magunkban a látottakat, hiszen a közönség gerincét adó középiskolás korosztály mellett szülők, nagyszülők és kisdiákok is bóklásztak a helyszínek között.

A programfüzet szerint több mint harminc kutatási és tudományos kóstoló csábította az egybegyűlteket. Néhány érdekesség a valóban izmosra sikeredett kínálatból: mágneses levitáció, felületek kezelése villamos kisüléssel írás teflonra, teflon ragasztása, öntési és hegesztési bemutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!