Hírek

2016.12.16. 20:21

Nyolcvanhat széchenyis diáknak tűzték fel a szalagot

Dunaújváros - Pénteken este a Széchenyi gimnázium végzős diákjaira is felkerült a szalag. Jönnek a búcsú hónapjai.

Szabó Szabolcs

- A szalag, amelyet ma este megkapnak végzős diákjaink, egyben jelképezi az iskola, a tanuló és a szülő szövetségét is. E szövetség pedig azért jött létre, hogy felkészítse az élet kihívására, útnak indítsa az érettségi előtt álló diákokat, akik megfogadták: jól felkészülnek a vizsgákra is - fogalmazott a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott szalagavató ünnepség kezdetén köszöntőjében a Széchenyi István Gimnázium igazgatója, Müllerné Ódor Marianna, aki kiemelte, a szalagtűzés a gimnáziumi lét egyik legnagyobb ünnepe, valamint látványos és megható köszönet a szülők és a pedagógusok felé az elmúlt évek áldozatos munkájáért, tehervállalásáért.

Ennek megfelelően szépen szerkesztett és gazdag műsor fogadta pénteken este a sportcsarnokot megtöltő szülőket, barátokat, rokonokat, ismerősöket.

A végzős, szalagtűzőre váró diákok bevonulása után következtek az utódok, azaz a 11. évfolyamosok és osztályfőnökeik, hogy átadják a búcsúzás hónapjait is jelző jelképet, a széchenyisek szalagját.

„Kedves végzős diáktársaink! Kívánjuk, hogy az elkövetkezendő négy hónapban büszkén viseljétek ezt a kis emblémát, amely egyrészt mutatja, hogy életetek egy meghatározó szakasza lezárul, elvégeztek, befejeztek egy nagy munkát, másrészt jelzi, hogy a mi iskolánk tagjai vagytok, hozzánk tartoztok, és ez örömmel tölt el bennünket is. Kosztolányi gondolatait tolmácsoljuk számotokra: „De azt akarom, tisztán és fehéren / legyetek vígak és bársonyba-járók, / a kezetekben egy nagy arany-érem, / s hódítsátok meg az egész világot..." A szalagotokon megjelenő két évszám közé besűrűsödő évek életetek meghatározó részéit képezik, vigyázzatok, hogy lássátok meg benne a szépet, az erőt adót, és tanuljatok a nehézségeiből" - ezen üzenettel tűzték fel a 11. évfolyamos diákok végzős társaiknak a szalagot, majd indulhatott a zenés-táncos műsorfolyam, amelyre hosszú hónapokon át készültek a résztvevő tanulók, de méginkább a végzősök, akik a nyitótánc (12. A - osztályfőnök: Garamszeginé Szűcs Ildikó), majd az osztálytáncok (12. B - osztályfőnök: Papp Orsolya és 12. E - osztályfőnök: Molnár Zoltán Péterné és a 12. A) után a 12. B és 12. E osztályosok együtt mutatták be gyönyörű zárótáncukat. A táncokat Szőke Genovéva, Tóth Boglárka, Bálint Judit és Suplicz Mihály tanította be a fiataloknak. A szalagtűző egy közös vacsorával zárult, immáron a Széchenyi gimnáziumban.

A végzősök egy feledhetetlen estével ajándékozták meg szüleiket, ismerőseiket, pedagógusaikat és elsősorban önmagukat. Innentől már céljuk a minél sikeresebb érettségi és felvételi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!