Hírek

2014.04.16. 15:45

Nyomoznak az illegális szemétlerakó ügyében

Nem hullottak a semmibe korábbi cikkünk szavai: a rendőrség hivatalos eljárást indított az ügyben.

Pekarek János

„Illegális lerakó az erdőben” címmel emlékeztünk meg arról, hogy a focipálya mögötti kiserdőben, a jégcsarnok felé vezető ösvény mentén olvasónk, aki már tavaly is rábukkant ott némi hulladékra (...), ismét talált frissen lerakott építési törmeléket és egyéb szemetet.

Ez a félreeső ösvény a jelek szerint kedvelt terepe az illegális lerakóknak: még arra is vették a fáradságot, hogy a többmázsás betontömböket, amiket útlezárás céljából helyeztek el oda, félregörgessék az útból.

Csak azért, hogy rögtön teherautóval lehessen beállni, a szemetet lehányni. E cikk nyomán ötlött fel a kollégákban, hogy a fentebb leírt helyszíntől alig ötven lépésre működik egy térfigyelő kamera.

Ennek képéből talán megállapítható, hogy mikor, hogyan, milyen autóval rakták le oda a hulladékot!

Még tavalyról is maradtak szemeteszsákok a kiserdőben: a rendőrök vizsgálják a körülményeket (Fotó: Ónodi Zoltán)

Nosza, felhívtuk a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesét, Horváth Diánát, és megkérdeztük tőle: készül(het)tek-e használható felvételek a kamerával ebben az ügyben?

Diána (aki évekig a dunaújvárosi rendőrkapitányság bűnügyi, bűnmegelőzési szolgálatánál dolgozott) erre a kérdésre nem válaszolt.

Válasza azonban többet foglalt magában, mint amit kérdeztünk. Mint mondta: a helyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya cikkünk nyomán megjelent a helyszínen, megállapította, hogy alapos a gyanú az illegális hulladékelhelyezésre, és ezért hivatalos eljárást indítottak köztisztasági szabálysértés ügyében. E hivatalos eljárás során vizsgálni fogják a szabálysértés körülményeit.

A vizsgálat részleteiről nem nyilatkozott a sajtóügyeletes. Feltételezésünk szerint azonban a térfigyelő kamera felvétele is szerepet kap majd az ügyben. A rendőrök pedig várják a hasonló bejelentéseket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!