Hírek

2014.06.25. 14:55

Helyükre betonozták a sportszereket az erdei tornapályán

Sokan, és leginkább önkéntesként – vagyis ingyen – dolgoztak azért, hogy hetek múlva különböző sportszereken nyújthassanak, erősíthessenek a mozgás szerelmesei a város egyik legszebb helyén, az erdei tornapályán.

Körmendi Erzsébet

Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Tűzoltóparancsnokság vezetője fogta össze és koordinálta az erdei tornapálya sporteszközökkel való ellátását. A parancsnok szerint a város egyik legszebb helye a pálya, amit nem értékelünk oly´ módon, ahogyan kellene. Más települések boldogok lennének a lakók, ha ilyen lankás, dimbes-dombos, erdős helye lenne a városban, a központtól tíz percre. Mi pedig hagytuk leamortizálódni...

Vége a tétlenségnek! A fővárosi kocogók a játszótereken lévő gyerekmászókáknál állnak meg, az ottani játékszereken nyújtanak, erősítenek. Kevés városnak, községnek van úgynevezett felnőtt játszótere, ahol függeszkedésre, hasizomerősítésre és más sporttevékenységre alkalmas eszközöket találnak az ott lakók. Dunaújváros egyike lesz az ilyen különleges helyeknek.

Orosz Csaba azt mondja: – A gumiabroncsgyár dolgozói adtak be pályázatot, és a célt támogatásra érdemesnek találták a cég vezetői. A Ferroste biztosította az alapanyagot, a kertvárosi bolt a festéket, a középiskolások közösségi szolgálat keretében elkészítették és lefestették a sportszereket, a Ferrobetontól betont ajánlott a rögzítéshez....

Így jutottak el oda, hogy elkészültek a különböző színű, csővázas fém szerkezetek, megrendelték a betont, a Hild iskola kőműves tanulói pedig szakmai gyakorlat keretében – Szűcs József szakoktató vezetésével – kivonultak a tornapályára, hogy a terveknek megfelelően helyükre állítsák, betonágyba helyezzék az elemeket. Hetek múlva, amint a beton megköt és rendezik a talajt, már használhatják is a városlakók. A kocogó ösvény mentén, különböző távolságban találják meg a lábnyújtásra, kapaszkodásra, felhúzásra, fekvőtámaszra alkalmas eszközök várják a futókat, sétálókat.

Orosz Csabától tudjuk, hogy a fa elemekhez – amit kisebb gyerekek is használhatnak majd – is megkapták már az alapanyagot a DVG erdészeti részlegétől, lehántolását szintén közösségi szolgálat keretében diákok vállalták. Készülnek továbbá a tájékoztató táblák, amelyek minden eszköznél elmagyarázzák, melyiket hogyan és mire használhatják a sportolni vágyók.

A felújított erdei tornapálya avatását játékos formában, esetleg akadályversennyel álmodta meg a fejlesztés főszervező, mégpedig az őszre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!