Hírek

2008.07.23. 02:28

Nyúldombtalanul

Dunaújváros - Volt: nincs - ez történt a Béke-városrészi Fáklya utca mögötti parkban álló, egykor szánkózódombnak tervezett tereptárggyal. Mivel újabban motorosok használták, lakossági panaszokra elbontották.

Pekarek János

A parkfenntartók a minap fejezték be a domb elbontását, mivel több lakóközösség panaszkodott a játszótér mellett álló dombra, pontosabban annak látogatóira. Sok környékbeli motoros ugyanis ugratódombnak használta a helyet - és ez meglehetősen zavarta a környék lakóit pihenésükben.

A gond már nem gond: domb nincs. A körzet önkormányzati képviselőjének, Tóth Kálmánnak közbenjárásával hosszú vita után sikerült elérni, hogy az egykori szánkózóhely eltűnjön a térképről.

Igaz ugyan, hogy más lakóközösségek tagjai viszont éppen, hogy a fennmaradásáért kardoskodtak, mondván: a létesítmény kiválóan megfelelt eredeti funkciójának, vagyis a kisgyerekek szánkó iránti szenvedélyének kielégítésére. Egyszóval: ez is egy olyan eset, avagy helyzet, amikor képtelenség mindenki megelégedésére megoldani a problémát: mindig lesznek csoportok, akik úgy érzik, hátrányukra történt, ami történt, de tudomásul kell venni, nagyon ritkán lehet mindenki megnyugvására megfelelő döntést hozni.

A volt játszótér egyébként már csak nyomaiban emlékeztet önmagára, s eredeti funkcióját régóta nem is tölti be: a kisgyerekeket a közeli, uniós szabványnak megfelelő játszótérre viszik a szüleik. Végül is szánkózódomb is van a közelben: a Baracsi úton...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!