Hírek

2014.04.18. 17:55

Nyuszitáborban vakációztak a gyerekek

Dunaújváros - Két napig száz gyerek töltötte a tavaszi szünetét az MMK Nyuszi táborában. Jól! S ezt ők mondták...

Pekarek János

Két lelkes táborozó: a Kovács-ikrek, Zalán (balra) és Viktor

Véget ért a Nyuszi tábor a Munkásművelődési Központban: vagyis befejeződött az a szerfelett vidám, kreatív és játékos összejövetel, amelyet az idei tavaszi szünet kurta napjaira időzítettek a művelődési házban.

Ahol már hagyomány, hogy az iskolai szünetek: a tavaszi, őszi, téli, s főleg a nyári vakációk idejére tábort nyitnak azoknak a kis- és nagyobb diákoknak, akikre nem tudnak otthon vigyázni szüleik a tanítási szünet idején.

Talán jobb is így legalábbis abból a szempontból, hogy a gyermekek (akiknek nagyobb része törzsvendég itt) sokkal színesebben és hasznosabban tölti el az iskolátlan napokat, mintha a számítógép előtt gunnyasztana, vagy az utcán csavarogna.

A Nyuszi táborban például a Kováts Rózsa népművelő vezette kézműves foglalkozások mellett, közös alkotó órák mellett rengeteg játék töltötte ki a napokat az étkezések között.

A legjobban talán a Gárdonyi iskola harmadik osztályosa, Pulai Viktória fogalmazta meg a tábor lényegét:

- Nagyon jól éreztem magam, sokat játszottam itt, és sok új barátot szereztem!

A visszajárók között olyan gimnazisták is vannak, akik korábban maguk is kisiskolásként voltak táborlakók valamelyik, vagy inkább: mindegyik évszakban most pedig mint foglalkozásvezetők segítik a táborozást. Mint például Pötör Bogi:

- Ide szívesen jön minden gyerek, mert szabadon töltheti az idejét, és mégis némi irányítással ismerkedhet meg számára új és érdekes dolgokkal! - fogalmazza meg az MMK-táborok lényegét az ifjú foglalkozásvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!