Hírek

2015.03.25. 17:34

Ők a hónap diákjai

Dunaújváros - Gombos István alpolgármester adta át a közgyűlési teremben szerdán a hónap diákjainak járó elismerő okleveleket.

Gallai Péter

Gombos István az eseményen hangsúlyozta: kifejezetten örül, hogy ennyi tehetséges fiatalnak adhatja át az elismeréseket. Fontos, hogy a társak között legyenek olyan példaképek, akikre fel lehet nézni, emellett iskolájuk és Dunaújváros hírnevét is öregbítik.

Az ünnepségen oklevelet kapott az Arany iskolából a harmadikos Varga Ákos, aki minden tantárgyból kiemelkedően teljesít és a tankerületi helyesírás versenyen második lett.

A Dózsa iskolából a hatodikos Kállai Soma és Rajcsányi Máté, ők a tankerületi történelmi vetélkedőn védték meg tavalyi elsőségüket.

A Gárdonyi iskolából a nyolcadikos és kitűnő Dénes Döme vehette át elismerését, ő a tankerületi fizika versenyt nyerte meg.

A Móra iskola tornászcsapata Nyári Stefánia, Juhász Szebasztián, Soós Richárd, Dénes Gergő, Kovács Mercédesz, Lehoczky Réka, Juhász Nikolett, Juhász Benjámin a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség országos versenyén 17 arany-, 9 ezüst-, 12 bronzérmet szerzett.

A Móricz iskolából a Kockakobak országos döntőben Schneider Lilla hatodikos diák nyolcadik lett, a harmadikos Takács Kristóf pedig 17.

A Petőfi iskolából Badar Lili (8. osztály) osztálya egyik legjobbja, a Petőfisek hangja című iskolaújság egyik legaktívabb újságírója.

A Szilágyi iskolából Szabó Dávid (4. osztályos) magatartásával, szorgalmával és kitűnő bizonyítványával elsős kora óta példát mutat társainak. Folyamatos teljesítménye miatt vehette át az oklevelet.

A Vasvári iskolából Tar Eszter Sára (4. oszt.) a tankerületi Betűzgető versenyen első helyezést ért el, emellett kimagasló úszó sporteredményekkel is rendelkezik.

Díjazott lett még a Bánki iskola 12. a. osztályos csapata Bellovits Kitti, Molnár Viktória, Szentpáli Zsombor, Bellovits Dániel , akik az Óbudai Egyetem által szervezett országos természettudományi online verseny döntőjét nyerték meg.

A Széchenyi iskola 12. évfolyamos tanulói Ádám Anna, Jójárt Bence, Vitéz Damián, Kardos Milán pedig a Bolyai matematika csapatversenyen a Pannónia körzetben lettek ötödikek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!