Hírek

2017.04.18. 18:15

Az enyingi csapat a legjobb a vészhelyzetekben

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség április 11-én a Radar Atlétikai Csarnokban tartotta meg az általános- és középiskolás korosztályú csapatok Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyét.

Balla Tibor

A Dunaújvárosban versengő fiatalok játékos formában adtak számot a felkészülés során szerzett ismereteikről, amelyek a természeti és civilizációs veszélyhelyzetek felismerését és életkoruknak megfelelő kezelését szolgálják. A többi között tűzvédelmi, iparbiztonsági, vízügyi, bűnmegelőzési, környezetvédelmi és elsősegélynyújtási feladatokat tartalmazó állomásokon kellett bizonyítaniuk a csapatoknak.

Az összehangolt csapatmunka is kiemelt feladat volt a versenyen Fotó: Ady Géza

A dunaújvárosi eredmények a következők: az általános iskolások kategóriájában első helyen végzett a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános iskola 7. osztályosainak csapata, amíg a képzeletbeli dobogó második fokára a Mezőszilasi Németh László Általános Iskola állhatott. A harmadik helyen a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályosai végeztek.

A középiskolások közül az Enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak, a második helyet a váli középiskolások hozták el, amíg a harmadik a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium csapata lett.

A dobogós helyen végzett csapatok április 19-én, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, a megyei fordulóban folytatják a versengést. Az országos versenyen a legeredményesebb általános és középiskolai csapat fogja képviselni Fejér megyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!