Ők mentenék meg majd a Földet

2016. március 21., 19:58 szerző: Klecska Ernő
komment
Szeged - A Fejér megyei Nyerki Emilt, a Szegedi Tudományegyetem molekuláris bionika szakos hallgatóját is beválogatták a legjelentősebb tehetséggondozó programba.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Közel 20 ezer pályázóból választották ki azt a 315 fiatal tehetséget, akik az elkövetkező egy évben részt vesznek a Magyar Templeton Program tehetségtámogató programjában. A dunaújvárosi, középiskolai tanulmányait a fehérvári Lánczos Kornél gimnáziumban végző Nyerki Emil, akinek mágneses növénykísérleteiről többször is írtunk, a hétvégén vehette át a fiatal kivételes kognitív tehetségek elismerő emléklapját és kitűzőjét.

A Magyar Junior Tempelton Fellow programban a 10-19 éves korosztályból elsősorban a potenciális tehetségeket, míg a 20-29 éves korosztályból pedig a legjobb produktivitást mutató, a kognitív tudományok terén már eredményeket is elérő fiatalokat, egyetemistákat és kutatókat keresték.

A kiválasztottak egy éven át kapnak szakmai támogatást, munkájukat, az egy év során megvalósítandó egyedi fejlesztési programjukat mentorok segítik, emellett azonban arra is törekednek, hogy olyan közösséget hozzanak létre a programban részt vevőkből, amelyben intenzív tudásmegosztás is folyik - tudta meg lapunk.

 

Klecska Ernő

2016. március 21., 19:58 szerző: Klecska Ernő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...