Hírek

2013.01.10. 18:13

Sürgős segítség Olivérnek

Iskolagyűjtést hirdetett a Gárdonyi iskola szülői szervezete. A cél, lehetővé tenni, hogy az intézmény harmadik osztályos tanulója, Bauer Olivér megfelelő orvosi kezelést kaphasson Bécsben. A kisfiú évek óta küzd a rákos megbetegedéssel.

Szabó Szabolcs

Bauer Olivérrel és történetével már többször is találkozhattak olvasóink hasábjainkon. A kilencéves fiú évek óta küzd rosszindulatú rákos megbetegedéssel Legutóbb nyár végén olvashattak róla lapunkban, akkor örömmel jelentettük, hogy a harmadik osztályba lépő diák már nagyon várja az iskolakezdést. Sajnos azóta újabb problémák adódtak. Olivérnek és édesanyjának minél előbb ki kellene utaznia Bécsbe, hogy kezelését eredményesen tovább folytathassák a szakemberek. Olivérnél 2008 januárjában diagnosztizálták az orvosok a neuroblastroma nevű betegséget, ami az idegsejtek rosszindulatú rákos megbetegedése. Az akkori kezelés alatt a kemoterápiákat saját donoros csontvelőátültetés követte, majd sugárkezelések következtek. A család és az orvosok bíztak abban, hogy minden rendben lesz, bár egy kiérett daganat a fiú mellkasában maradt. Minden erőfeszítés ellenére a betegség 2011 októberében kiújult, azóta ismét kemoterápiás kezeléseket kap Olivér. A lágyékban van egy 8 cm-es, egy 6 cm-es és sok kisebb méretű tumor. Édesanyjával, Bauerné Horváth Henriettel rendszeresen járnak kezelésre és vizsgálatokra a fővárosi Tűzoltó utcai gyermekklinikára. A sok kezelés nagyon megviselte Olivér szervezetét. Rendszeresen hányt, étvágytalan lett, és most is gyakran jelentkező fájdalmai vannak, a tumormarker értékek pedig folyamatosan növekednek.

Minden forint számít – a Gárdonyi iskola 7/d. osztályának felajánlását Jankovics Viktória dobta be a gyűjtőládába diáktársai körében

A fiú életének fele a betegség elleni harcról szól, közben, a jobb időszakokban, megpróbál úgy élni mint kortársai. Olivér jelenlegi állapotáról és a család helyzetéről Nagy Sándortól, a Gárdonyi iskola szülői szervezetének vezetőjétől értesültünk. – Úgy éreztük, kötelességünk segíteni, a gárdonyis szülők sokan, magam is ismerem Olivért. Remek kisfiú és minden támogatást megérdemel, hogy a lehető legjobb kezelést megkaphassa. Az iskola aulájában elhelyeztünk egy gyűjtőpontot, és örömmel tapasztaljuk, hogy szépen érkeznek az adományok. Jó érzés látni és hallani, hogy a tanulók saját kis zsebpénzüket teszik bele a kihelyezett ládikába, de a pedagógusok és a szülők is megpróbálnak segíteni. A célunk az, hogy minél szélesebb társadalmi összefogást építsünk ki. – Bár betegsége nagy mértékben hátráltatja a tanulásban, Olivér nem maradt le, mindent bepótol. Emellett igazi csupaszív közösségi emberke, akit nagyon szeretnek a diáktársai. Főszereplője volt az elsős kisdiákok avatására készített műsornak is – teszi hozzá Dobra László, az iskola igazgatója, aki reméli, sokan csatlakoznak majd a szülők szervezet akciójához. A kisfiú édesanyját csütörtökön kora délután a már említett Tűzoltó utcai klinikán sikerült elérnünk telefonon. – A vizsgálatok azt mutatják, hogy romlott Olivér állapota, így minél előbb ki kellene jutnunk Bécsbe a neuroblastoma-központba, ahol speciálisan ezzel a betegséggel foglalkoznak. Magyarországon gyakorlatilag kimerítettünk minden lehetőséget, ami a kezeléseket illeti. Hogy ott kint Bécsben mi lenne a folytatás, műtét, vagy további kezelés, még nem tudni. A fő cél most az, hogy ki tudjunk utazni, és az ottani orvosok is meg tudják vizsgálni Olivért – fogalmazott Bauerné Horváth Henriette, aki elmondta, fia nagyon kitartóan viseli a folyamatos megpróbáltatásokat, és mindent megtesz a gyógyulásért. Aki segíteni szeretne, az az alábbi bankszámlaszámra történő utalással teheti meg: 12024009-00532949- 00100007 (Raiffeisen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!