Hírek

2015.02.13. 18:10

Öltözz pirosba és csatlakozz!

Dunaújváros - Piros betűs napot tartottak a város két oktatási intézményében. Összefogás, segítség, közösségépítés.

Szabó Szabolcs

Pénteken két városi oktatási intézmény is csatlakozott Az öltözz pirosba! jelmondattal meghirdetett kezdeményezéshez.

Az akció lényege tömören: a pécsi székhelyű Szemem Fénye Alapítvány minden évben felhívást intéz az iskolákhoz, amelyben azt kérik, hogy február 13-án öltsön mindenki valamilyen piros ruhadarabot hogy ezzel (is) támogassuk a kezdeményezésüket. Az általuk működtetett intézményben, a Dóri Házban gyógyíthatatlan beteg kisgyerekeknek és szüleiknek biztosítanak lehetőséget arra, hogy ők is játszhassanak, kikapcsolódhassanak megfelelő szakemberek felügyelete mellett.

Pirosban az egység! Képünkön a Széchenyi István Gimnáziumban szervezett gyűjtés egyik részeredményét mutatják a diákok,  Hólik Dorina, Iller Abigél és Siba Kata

A piros nap egyben az adománygyűjtésről is szólt. A Széchenyi gimnáziumban egész nap gyűltek a felajánlások. Az összegyűlt forintokat az iskola majd a jövő héten utalja át az alapítványnak.

A Széchenyi gimnáziumban emellett, a 11/b. osztály szervezésében Valentin-napi programok is várták a diákokat, sőt az egyik teremben közösségi szolgálat keretében madárodúkat készítettek a vállalkozó kedvű tanulók.

- Hulladék faanyag és megmaradt festék felhasználásával közel félszáz madárodút szerelnek össze és festenek ki a diákok, ezek többségét várhatóan majd a Kisbiológusok találkozója után, március végén helyezik majd ki a város több pontján az akcióban résztvevő diákok - mondta el lapunknak a programot koordinátora, Orosz Csaba tűzoltó alezredes.

Orosz Csaba tűzoltó ezredes és Szabó Dóra százados is segített a diákoknak a madárodúk összeszerelésében

Az Öltözz pirosba! felhívás a Béke városrészi Arany János Általános Iskolában sem maradt visszhang nélkül. Az iskola a kezdeményezés kezdete, 2010 óta részese a gyűjtő- és figyelemfelhívó akciónak. Ezúttal is minden diák és tanár felvett valamilyen piros ruhadarabot (volt, aki kesztyűt is!), csak, hogy felhívja a figyelmet a kezdeményezés fontosságára.

S természetesen az adományozás sem maradt el. Az Arany iskola aulájában összegyűlt diákok, előbb az alsósok, majd a felsősök osztályonként összegyűjtött adományaikat egy nagy és négy kisebb befőttesüvegben helyezték el. Voltak köztük papírpénzek és tízforintosok egyaránt...

A gyűjtőakciót közös, tréfás énekléssel fejezték be az Arany diákjai: olyan énekkel, ami testmozgásra: tehát az egészséges életmódfontosságára hívta fel a figyelmet. Ezzel utalva arra, hogy mily drága egészségünk...

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!