Hírek

2013.07.31. 22:00

Lerakták a belvíz-elvezetési beruházás alapkövét Nagyvenyimen

Nagyvenyim - Ünnepélyes keretek között lerakták a belvízelvezetési beruházás alapkövét a Kölcsey utca végén szerdán.

Körmendi Erzsébet

Reménytelenül kiszáradt szántóföld, poros út és árokpart határolta a Kölcsey és Fűzfa utca kereszteződésében lévő munkaterületet tegnap délelőtt. De mindez azért volt így, mert hetek óta szinte nyoma sem volt a csapadéknak, a kánikulai hőség ural mindent. Látták volna Nagyvenyimnek ugyanezt a részét három évvel ezelőtt, amikor a nagy esőzések után a tócsák tavakká növekedtek az úttesteken, és elvezető árokrendszer hiányában a kerítések tövét nyaldosta a víz. A lakók okkal és jogosan féltették a házukat, értékeiket.

Az önkormányzat vezetői akkor indították el annak a belvízelvezetési beruházásnak az előkészítését, amelynek az alapkőletétele tegnap délután volt a Kölcsey utca végében. A jeles eseményen Szabóné Lőrincz Ilona polgármester köszöntötte a megjelenteket. Örömmel üdvözölte a vendégek körében dr. Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét, Törő Gábort, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét. Külön üdvözölte dr. Galambos Dénest, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjét, kormánymegbízottat, aki egyébként nagyvenyimi lakó, és a község alpolgármestereként sokat tett évekkel ezelőtt például a település vízelvezetési rendezszerének fejlesztéséért. Az eseményen megjelent a kivitelező cég, az Útéppark Kft. ügyvezetője, Skobrák László is, aki megköszönte a bizalmat, és azt, hogy cégük végezheti el ezt a település életében nagy jelentőségűnek számító munkát.

Dr. Dorkota Lajos után Törő Gábor közgyűlési elnök is gratulált község vezetőinek, polgármesterének ahhoz, hogy az egészségház modernizálásán bővítésen kívül is számost fejlesztést sikerült véghezvinniük, szépen fejlődik a falu. A közgyűlési elnök szerint a nagyvenyimiek példaként szolgálnak az összes többi településnek. Ugyanakkor igaz és ezt is örömmel említette meg , hogy a megye déli része rendkívüli módon fejlődik az utóbbi időben.

A tegnapi ünnepélyes alapkőletétellel elkezdődik a község jelentős részét érintő árokrendszer kiépítése. Közel hatvan család belvízgondjaira ad megnyugtató választ az önkormányzat ezzel a beruházással. A kivitelezői szerződést július másodikán írta alá a polgármester és a feladattal megbízott cég vezetője.

A munka összesen tizenhét hektárt vízmentesít, és közel hatvan nagyvenyimi ingatlant érint: a Gárdonyi, a Boróka, a Tölgyfa és a Fűzfa utcában, építenek ki komplett rendszert, amely elvezeti a felszíni vizeket a községnek erről a katlannak számító vízgyűjtő területről. Az említett utcákban ezerháromszáz négyzetméternyi árok készül el hangsúlyozta Hered György főmérnök az alapkőletétel végén.

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!