Hírek

2013.08.27. 16:55

Érdekességeket kínáltak az útkeresés segítők

Dunaújváros - A színes textil karkötők és a saját ültetésű virágok voltak a legnépszerűbbek a lányok körében.

Körmendi Erzsébet

Az Útkeresés Segítő Szolgálat dolgozói idén nyáron is megtalálják a módját annak, hogyan varázsolhatnák el néhány órára a gondozottjaikat és a környékben lakó gyerekeket, érdeklődőket. Érdemes volt körülnézni az udvaron tegnap délután, mert ennyi mosolygós gyermekarcot ritkán lát az ember. Érdemes volt vetni egy pillantást az épületet körülvevő csepegtető járdán sorakozó krétás rajzokra is, amelyeken a családjukat, vagy legkedvesebb nyári élményüket örökítették meg a gyerekek. A kézműves asztalok környéke is zsúfolt volt folyamatosan. A lányok aprólékos gonddal készítették a ruhájukhoz illő karkötőket, színes kendőkből különleges táskát készítettek maguknak, a kimustrált nejlon harisnyába szalmát tömtek és fűmagot szórtak, majd formálták, alakították a kész művet, hogy otthon, ha locsolják néhány napig, akkor fűhajas manóvá változzon az alkotás. Legalább ilyen népszerű volt a virágültetés is. Az útkeresés segítők ugyanis a játéknak új útjaira csábították a gyerekeket, az ökoprogramok, a környezetvédelem felé terelték a figyelmüket. Aki pedig más bőrébe akart bújni, azt a hennát, csillámtetoválást készítők, arcfestők várták.

A fiúkat ezúttal is jobban vonzották a sportok és az ügyességi programok, mint a kézművesség. Csocsóztak, gólyalábaztak, kézilabdáztak az udvar másik sarkában.

A tanévkezdést is segítették a szolgálat dolgozói azzal, hogy tanszereket gyűjtöttek, és ezek közül válogathattak a rászorulók kedden. Az adományok dupla mennyisége is elfogyott volna, az iskolatáskákat, és a két óriás dobozni tolltartót, ünneplőruhát egy óra alatt elkapkodták. Mint megtudtuk: a felajánlás sajnos jóval kevesebb volt, mint a korábbi években.

De nem bánkódott emiatt senki, mert a többség a jó programok miatt érkezett, és nem is csalódott. A vendéglátók süteménnyel, szörppel is megkínálták a gyerekeket, akik záróakkordként a gárdonyisok táncában gyönyörködtek és interaktív bábjátékon nevettek nagyokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!